Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fahéjas csiga

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 55 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    25 perc
  • Hűtés
    3 óra

Összetevők

2 személy

  • Briós tészta:

  • 200 g Omlós tészta liszt

  • 30 g Kristálycukor

  • 1 kan. Fahéj

  • 1 csip.

  • 9 g Friss élesztő

  • 7.5 cl Zsíros tej

  • 75 g Egész tojás

  • 30 g Lágy vaj

  • Töltelék:

  • 80 g Lágy vaj

  • 80 g Nádcukor

  • 1 kan. Fahéj

  • 1 Tojássárgája

  • Máz:

  • 0.5 Citrom

  • 30 g Porcukor

  • 50 g Krémsajt

Tartozékok

  • Fazék/lábas
    Fazék/lábas

Előkészítés

Lépés 1 /8

A briós tészta elkészítéséhez: tegye a lisztet, cukrot és fahéjat a konyhai robotgép edényébe, a sót egyik oldalra, a sütőport pedig a másikra. Ügyeljen arra, hogy a só és a sütőpor ne érintkezzenek. Kezdje el dagasztani, adja hozzá a tejet, majd az egész tojásokat. Dagassza, amíg a tészta egyenletes és puha lesz. Ezután adja hozzá a vajat, és dagassza tovább, amíg teljesen bele nem épül, majd folytassa a dagasztást további 5 percig.

  • 200g Omlós tészta liszt
  • 30g Kristálycukor
  • 1kan. Fahéj
  • 1csip. Só
  • 9g Friss élesztő
  • 7.5cl Zsíros tej
  • 75g Egész tojás
  • 30g Lágy vaj

Lépés 2 /8

Formázz egy gömböt, és helyezd a tésztát egy nedves konyharuhával letakart tálba. hagyja kelni legalább 1 óra 30 percig, ideális esetben 25 °C-on, amíg a tészta megduplázódik.

Lépés 3 /8

Vegye ki a tésztát, és kézzel gyúrja át, hogy a levegőt eltávolítsa belőle. A könnyebb formázás érdekében tegye a hűtőbe 15 percre.

Lépés 4 /8

Ez idő alatt készítse el a mázat. Egy tálban keverje simára a vajat, a nádcukrot és a fahéjat. A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki körülbelül 35 x 20 cm-es téglalap alakúra, és kenje meg a fahéjas vajjal. Tekerje fel a tésztát egy henger alakúra, és tegye hűtőbe 15 percre.

  • 80g Lágy vaj
  • 80g Nádcukor
  • 1kan. Fahéj

Lépés 5 /8

Vegye ki a tésztát, és vágja hat szeletre. Helyezze a szeleteket három-három darabos sorba mini piteformákba egymás mellé, és hagyja kelni szobahőmérsékleten 1 óráig.

Lépés 6 /8

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.

Lépés 7 /8

Kenje meg a briós szeleteket a maradék tojássárgájával, és süsse 25 percig.

  • 1 Tojássárgája

Lépés 8 /8

A máz elkészítéséhez: Facsarja ki a citrom levét. Tegye az összes hozzávalót egy tálba, és habverővel keverje pár percig, amíg a keverék sima és egyenletes nem lesz. Amikor a briós szeletek melegek vagy teljesen kihűltek, vonja be őket a mázzal.

  • 0.5 Citrom
  • 30g Porcukor
  • 50g Krémsajt