Joghurtos torta áfonyával és lime-mal
- Teljes idő 1 óra 7 perc
- 20 perc
Előkészítés - 47 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
6 személy
120 g Natúr joghurt
100 g Finomkristályos cukor
100 g Semleges növényi olaj
2 Tojás
1 Lime
180 g Finom liszt
50 g Kukoricaliszt
6 g Sütőpor
80 g áfonyalekvár
25 g Friss áfonya
10 g Finomszemcséjű cukor
100 g Friss áfonya
Előkészítés
Lépés 1 /10
Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.
Lépés 2 /10
Öntse a joghurtot, a porcukrot, az olajat, a tojásokat, a héjat, a gyümölcslevet, a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport a turmixgép edényébe. Zárja le a fedelet, és keverje minimális sebességen 1 percig.
Lépés 3 /10
A spatulával kaparja le az oldalát.
Lépés 4 /10
Zárja le a fedelet, és keverje 30 másodpercig minimális sebességen.
Lépés 5 /10
Öntse a keveréket egy tálba, adja hozzá az áfonyát, és óvatosan keverje össze.
Lépés 6 /10
Vajazzon és lisztezzen ki egy 25 × 11 × 5 cm-es tortaformát. Öntse a keveréket a formába.
Lépés 7 /10
Süsse 45 percig. A sütés felénél egy késsel vágjon egy rést a közepén, teljes hosszában.
Lépés 8 /10
Ellenőrizze a kés hegyével, hogy a sütemény megsült-e. A késnek tisztán kell kijönnie. Ha szükséges, süsse még néhány percig.
Lépés 9 /10
Vegye ki a tortát a formából, és hagyja kihűlni egy rácson.
Lépés 10 /10
A lekvárt egy lábasban alacsony lángon forralja fel, és néhány pillanatig forralja. Ezután egy kanál segítségével óvatosan kenje el a lekvárt a torta felületén. Rendezze el az áfonyát, enyhén nyomkodja bele a lekvárba, majd szórja meg porcukorral a torta szélét.








