Zöldséges tészta
- Teljes idő 1 óra 55 perc
- 45 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
75 g sült zöldség
200 g liszt
25 g tojás
20 g olívaolaj
1 db hagyma
1 db sárgarépa
1 db bors
5 g kakukkfű
250 g zöldségalaplé
250 g koktélparadicsom
2 g só
2 g bors
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /8
Pürésítse a zöldségeket a húsdaráló finom pengéjével. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 2 /8
Tegye a lisztet, a tojásokat és a zöldségpürét a géphez csatlakoztatott keverőtálba. Nyomja le a „Start” gombot. A végeredménynek morzsára kell hasonlítania. A tésztának száraznak kell lennie, hogy ne ragadjon össze, amikor kijön a keverőgépből.
Lépés 3 /8
Hagyja a keveréket kb. 30 percig pihenni a hűtőben.
Lépés 4 /8
Melegítse fel az olajat a serpenyőben, és pirítsa meg az apróra vágott hagymát és a kockára vágott sárgarépát.
Lépés 5 /8
Adja hozzá a felkockázott paprikát, a kakukkfüvet és az alaplét, majd párolja 20 percig. A főzés végén adja hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Ízesítse. Ha maradt zöldségpüré, nyugodtan adja hozzá a keverékhez. Alternatívaként hozzáadhat egy kevés paradicsompürét is, hogy besűrítse a szószt.
Lépés 6 /8
Forraljon fel egy nagy fazék sós vizet.
Lépés 7 /8
Készítse el a tésztát a csőr és a megfelelő tésztapenge felszerelésével. Ügyeljen arra, hogy ne tegyen túl sok tésztát az adagolócsőbe, mert eltömíti. Nyomja meg erősen a dugattyút.
Lépés 8 /8
Főzze a tésztát körülbelül 15 percig, és tálalja a puha zöldségekkel. Ízlés szerint díszítse friss bazsalikommal. Ellenőrizze folyamatosan, mivel a főzési idő a felhasznált liszt márkájától függően 10 és 20 perc között változhat.
