Zöldséges szamósza
- Teljes idő 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (13)
EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke Légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry XL Surface FW4018E0 Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben EY801D15 Fekete/Rozsdamentes Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
6 Brick tésztalap
375 g Karfiol
225 g Borsó
12 cl Zöldségleves alaplé
150 g Fetasajt
1.5 kan. Currypor
Só, bors
3 kan. Olívaolaj
3 kan. Olaj
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy lábasban hevítse fel az olívaolajat. Adja hozzá a karfiolrózsákat és a borsót. Ízesítse sóval, és kevergetve párolja 2 percig magas lángon. Öntse hozzá a zöldséglevest, fedje le, és csökkentse a hőt. Főzze 15 percig.
Lépés 2 /5
Tegye át a megfőtt zöldségeket egy nagy tálba, és hagyja őket kicsit kihűlni. Adja hozzá az összemorzsolt fetát, a curryport és a borsot. Villával pépesítse össze az egészet, amíg durva pürét nem kap.
Lépés 3 /5
A szamoszák összeállításához vágja félbe a téglalap alakú tésztalapokat, hogy két egyforma félkört kapjon. Hajtsa be mindegyik félkört úgy, hogy a lekerekített szélüket az egyenes oldal közepe felé húzza, hogy csíkot alkossanak. Helyezzen egy evőkanál tölteléket a csík egyik végére. Hajtsa be a csíkot, hogy egy háromszöget alkosson, amely körülöleli a tölteléket. Folytassa a háromszög hajtogatását önmagára, amíg a töltelék teljesen be nem tekeredik. A szamosza lezárásához a tésztalap másik végét hajtsa be az imént készített hajtásba. Olajozza be a szamószákat, és helyezze a felüket a tállal felszerelt készülékbe, anélkül, hogy egynásra pakolná őket. Kezdje el a stüésti folyamatot.
Lépés 4 /5
A sütés felénél forgassa meg a szamószákat, hogy mindkét oldalon átsüljenek. A maradék szamószákat egy második adagban süsse meg.
Lépés 5 /5
Jó étvágyat!





