Fehérbab és joghurt leves
- Teljes idő 14 perc
- 12 perc
Előkészítés - 2 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
2 személy
1 l Víz
1 Sárgarépa
2 szál /sz. Zeller
1 Vöröshagyma
2 kan. Olívaolaj
1 csok. Fűszernövény csomag
30 g Lapos levelű petrezselyem
Só, bors
25 g Hosszúszemű rizs
250 g Lecsepögött fehérbab (üvegből)
1 Tojás
200 g Joghurt
Kapor
Turbolya
Olívaolaj
Citromhéj és citromlé
Előkészítés
Lépés 1 /7
Hámozza meg és vágja a sárgarépát 2 cm-es darabokra. Szeletelje a zellert rudakra. Hámozza meg és durván aprítsa fel a vöröshagymát.
Lépés 2 /7
Egy lábasban lassú tűzön főzze az alaplé összetevőit 45 percig.
Lépés 3 /7
Szűrje le az alaplevet. Öntsön 500 ml alaplevet vissza a lábasba. Főzze meg a rizst 8 percig. Adja hozzá a fehérbabot, és párolja további 2 percig.
Lépés 4 /7
Az összes hozzávalót a lábasból tegye a tálas turmixgépbe. Csukja le a fedelét, és keverje maximális sebességen 1 percig.
Lépés 5 /7
Nyissa ki a fedelét, és adja hozzá a tojást. Csukja le a fedelét, és keverje maximális sebességen 30 másodpercig.
Lépés 6 /7
Nyissa ki a fedelét, és adja hozzá a görög joghurtot. Csukja le a fedelét, és keverje maximális sebességen 30 másodpercig.
Lépés 7 /7
Tálalja, és szórja meg apróra vágott kaporral, turbolyával, egy evőkanál olívaolajjal, citromhéjjal és egy kevés citromlével (opcionális). Hidegen, langyosan vagy forrón tálalva fogyassza.