Sertéshús sárgarépával
- Teljes idő 39 perc
- 10 perc
Előkészítés - 29 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 db Hagyma
500 g Sertéslapocka
400 g Sárgarépa
Só
Őrölt bors
3 kanál Finomliszt
800 ml Víz
2 kanálnyi Pirospaprika
2 kanálnyi Kakukkfű
Olaj
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Aprítsuk fel finomra a hagymát, kockázzuk fel a húst, hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát.
Lépés 3 /8
Pirítsuk meg a hagymát egy kevés olajon.
Lépés 4 /8
Adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg (kb. 5 percig) minden oldalát.
Lépés 5 /8
Adjunk hozzá sót, borsot, pirospaprikát, kakukkfüvet, szórjuk meg liszttel, és pirítsuk rövid ideig (kb. 1 percig).
Lépés 6 /8
Öntsük fel vízzel, és forraljuk fel.
Lépés 7 /8
Adjuk hozzá a sárgarépát is és főzzük puhára.
Lépés 8 /8
Ízlés szerint fűszerezzük, és tálaljuk tésztával vagy burgonyával.
