Gulyás grillezett hússal
- Teljes idő 13 óra
- 25 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 12 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
600 g Tölteléknek való sertéshús (pl. sertésszelet)
150 g Vöröshagyma (kb. 1 db)
3 szegf. Fokhagyma
250 g Piros paprika (kb. 1 db)
30 g Édes paprika (kb. 1 db)
100 g Húsos paradicsom
3 kan. Paradicsompüré
1 kan. Növényi olaj
Só, bors
150 g Vöröshagyma (kb. 1 db)
4 szegf. Fokhagyma
120 g Répa (kb. 1 db)
250 g Burgonya
500 g Zöld és piros paprika (2)
2 kan. Növényi olaj
3 kan. Fűszerpaprika
1 kan. Kakukkfű
Só, bors
400 g Friss vagy konzerv-paradicsompüré
5 g Zöldségleveskocka (fél kocka)
20 cl Víz
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /7
Vágja a sertéshúst körülbelül 4x3x3 cm-es négyszögekre. Tegye őket egy nagy tálba.
Lépés 2 /7
Készítse el a pácot: Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymát. Magozza ki a paprikát és a chilit. Alaposan keverje össze őket a paradicsommal, a sűrített paradicsommal, olajjal, sóval és borssal. Az így kapott pürét öntse rá a húsdarabokra, jól forgassa meg őket, majd fedje le egy tányérral és tegye be a hűtőbe állni legalább 1 órára, de lehetőség szerint 1 napra.
Lépés 3 /7
Készítse el a gulyást: pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Pucolja meg a répát, vágja fel hosszában 4 darabra, majd a darabokat 5 cm-es hasábokra. A burgonyát hámozza meg és vágja körülbelül 2 cm-es kockákra. A paprikát magozza ki, hámozza meg és vágja fel 2 cm-es kockákra. Tegye a zöldségeket a tepsitartozékba, adja hozzá az olajat, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, majd keverje össze az egészet.
Lépés 4 /7
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig.
Lépés 5 /7
Eközben csöpögtesse le a húst (tegye félre a pácot), a húsokat húzza fel a nyársakra.
Lépés 6 /7
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Tegye a tepsitartozékba a paradicsompürét, a húspácot, morzsolja bele a zöldségleveskockát és öntsön bele vizet, majd keverje össze az egészet. Tegye a nyársakat a grillre és süsse 25 percig gyakori forgatás mellett, hogy a nyársak minden oldala átsüljön, emellett időnként kavarja meg a zöldségeket.
Lépés 7 /7
Tálalja a gulyást a nyársakkal.