Vegán tofu falatok csilimártással
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
400 g Extra kemény tofu
1 Nagy krumpli
1 Sárgarépa
6 g Liszt
6 cl Szójatej
1 kan. Mogyoróolaj
10 g Sütőpor
Só, bors
1 Hagyma, megmosva és felaprítva
3 szegf. Fokhagyma, meghámozva és felaprítva
50 g Panko zsemlemorzsa
8 cl Rizsecet
8 cl Víz
10 g Nádcukor
0.5 kan. Csilipor
0.5 kan. Gyömbér
1 kan. Szójaszósz
1 kan. Kukoricaliszt
Lime gerezdek tálaláshoz
Metélőhagyma, megmosva és aprítva a díszítéshez
Tartozékok
Serpenyő Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /10
Vegye ki a tofut a csomagolásából, és szárítsa meg úgy, hogy papírtörlőbe vagy tiszta konyharuhába csomagolja, majd egy lapos, nehéz tárgyat (például egy edényt vagy tányért) helyez rá. Hagyja állni 10 percig, amíg az összes folyadék felszívódik.
Lépés 2 /10
Tegye a tofut egy tálba, és villával vagy kézzel törje össze, hagyjon benne darabokat. Tegye félre.
Lépés 3 /10
Mossa meg, hámozza meg és reszelje le a burgonyát, majd egy konyharuhában csavarja ki az összes folyadékot. Hámozza meg és reszelje le a sárgarépát.
Lépés 4 /10
Keverje össze a burgonyát, a sárgarépát és az összetört tofut egy tálban, majd tegye félre. Egy másik tálban öntse össze a lisztet, a szójatejet, a mogyoróolajat és a sütőport. Keverje addig, amíg teljesen sima állagot nem kap.
Lépés 5 /10
Öntse ezt a tofut a burgonya és sárgarépa keverékéhez. Ez segíteni fog az összetevők összekapcsolásában. Ízesítse sóval és borssal ízlés szerint. Mossa meg és aprítsa fel a hagymát, hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát, majd adja hozzá a keverékhez. Adja hozzá a panko zsemlemorzsa felét, és alaposan keverje meg, hogy az összetevők teljes mértékben összeálljanak.
Lépés 6 /10
Formázzon a keverékből golyókat, majd lapítsa őket kis falatokká (kb. 15 darab). Ha a keverék túl nedvesnek tűnik vagy nem áll össze, adjon hozzá egy kis lisztet, hogy szilárdabb legyen. Ezután vonja be a falatokat a maradék panko zsemlemorzsával.
Lépés 7 /10
Hevítsen fel egy serpenyőt, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadja az alapanyagokat. Tegye a falatokat a serpenyőbe. Ügyeljen rá, hogy ne érjenek össze, és terítse szét őket. Közepes hőmérsékleten süsse őket kb. 15 percig, amíg ropogósak és aranybarnák lesznek, félidőben fordítsa meg őket. Ismételje meg a folyamatot a maradék falatokkal.
Lépés 8 /10
Közben készítse el a csilimártást. Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért. Oldja fel a kukoricalisztet 1 evőkanál vízben. Adja az ecetet, a vizet, a nádcukrot, a csiliport, a gyömbért és a szójaszószt egy lábasba, keverje össze jól, és forralja fel folyamatos keverés mellett.
Lépés 9 /10
Miután a cukor feloldódott, keverje hozzá a kukoricalisztes keveréket, és folyamatosan keverje kb. 1 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Hagyja a szószt teljesen kihűlni egy ramekin edényben.
Lépés 10 /10
Rendezze a falatokat egy tányérra, díszítse lime gerezdekkel és aprított metélőhagymával, majd helyezze a közepére a csilimártással teli ramekint. Forrón tálalja.