Vegán poke tál sült tofuval
- Teljes idő 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
200 g Extra kemény tofu
400 g Nyers sushi rizs
6 cl Rizsecet
2.5 kan. Porcukor
Só
2 Sárgarépa
2 Avokádó
6 Nagy retek
2 Újhagyma
30 g Kukoricaliszt
6 cl Szójaszósz
3 kan. Sriracha szósz (thai csípős szósz)
100 g Hámozott edamame (friss vagy kiolvasztott)
Fekete és fehér szezámmag a díszítéshez
Tartozékok
Fazék/lábas Serpenyő Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /9
Vegye ki a tofut a csomagolásából, és itassa fel róla a nedvességet úgy, hogy papírtörlőbe vagy tiszta konyharuhába csomagolja, majd egy lapos, nehéz tárgyat (például egy edény vagy egy tányér) helyez rá. Hagyja állni 10 percig, amíg minden folyadék ki nem szívódik.
Lépés 2 /9
Főzze meg a sushi rizst a csomagoláson található utasítások szerint.
Lépés 3 /9
Közben tegye a rizsecetet, porcukrot és sót egy tálba, majd keverje össze. Amikor a rizs megfőtt, hagyja kihűlni, majd adja hozzá a fűszerezést, és óvatosan keverje össze. Tegye félre hűvös helyen.
Lépés 4 /9
Hámozza meg és vágja fel a sárgarépát szalagokra (tagliatelle-szerű csíkokra). Hámozza meg, magozza ki és szeletelje vékonyan az avokádót. Mossa meg, szedje le a szárait és szeletelje fel a retket. Mossa meg és aprítsa fel a hagymát. Vágja fel a tofut kis kockákra vagy háromszögekre.
Lépés 5 /9
Tegye a tofut egy tálba, majd adja hozzá a kukoricalisztet. Keverje addig, amíg minden darabka teljesen bevonódik.
Lépés 6 /9
Melegítsen fel egy serpenyőt, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen szilárd vörösre nem vált, mielőtt hozzáadja a hozzávalókat. Adja hozzá a tofu darabokat, és süsse minden oldalukat aranybarnára és ropogósra.
Lépés 7 /9
Közben készítse el a szószt. Tegye a szójaszószt és a Sriracha szószt egy tálba, és habverővel jól keverje össze.
Lépés 8 /9
Amikor a tofu szépen megbarnult, adja hozzá a pikáns szószt, és alacsony hőfokon párolja, amíg a szósz besűrűsödik. Néhány perc után forgassa meg a tofut, hogy minden oldala teljesen befedődjön, majd tegye félre.
Lépés 9 /9
Az összeállításhoz kezdjen a sushi rizzsel az alján, majd díszítse sárgarépa csíkokkal, avokádó szeletekkel, retek karikákkal, edamame babbal és ropogós tofu darabokkal. Szórja meg újhagymával és szezámmaggal.