Török fetás szivar
- Teljes idő 40 perc
- 30 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
200 g Feta sajt
1 Tojás
1 kan. Alacsony zsírtartalmú főzőtejszín
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Aprított, friss koriander
Bors
4 Lap filo tészta
40 g Olvasztott vaj
1 kan. Fűszerpaprika
Előkészítés
Lépés 1 /7
A fetát villával törje morzsásra, és tegye át egy edénybe. Adja hozzá a tojást, a tejszínt, az olajat és az apróra vágott mentát. Adjon hozzá egy csipetnyi borsot, és keverje simára.
Lépés 2 /7
Tekerjen ki egy lap filo tésztát, és az egyik felét kenje meg olvasztott vajjal, majd hajtsa duplájára. Kenjen még több vajat a hajtogatott felületre, és hajtsa másodszor is félbe, hogy négyszer olyan vastag legyen.
Lépés 3 /7
Tegyen egy kanálnyi sajtkeveréket a tésztára. Hajtsa fel a tészta oldalát, hogy a tölteléket magába zárja, és óvatosan tekerje fel szivar alakúra.
Lépés 4 /7
A szivarok tetejét kenje meg olvasztott vajjal, és enyhén szórja meg fűszerpaprikával.
Lépés 5 /7
Helyezze a szivarokat a tállal felszerelt készülékbe úgy, hogy ne fedjék egymást. Kezdje el a sütést.
Lépés 6 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a török szivarokat.
Lépés 7 /7
Nagyobb mennyiség esetén főzze a szivarokat két tételben.
