Szivárvány gnocchi
- Teljes idő 2 óra 32 perc
- 1 óra
Előkészítés - 1 óra 32 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Lisztes burgonya
100 g Durva só
1 Tojás
350 g Liszt (plusz extra, ha szükséges)
3 csip. Só
3 csip. Paprika
A szivárvány gnocchihoz:
50 g Céklapüré (elkészített)
50 g Apróra vágott spenótpüré
100 g Répás püré
Előkészítés
Lépés 1 /8
Melegítse elő a sütőt 160°C-ra. Szurkáljon meg minden burgonyát egy villával, és süsse őket durva sóágyon 1-1,5 órán át (a burgonyák akkor vannak kész, ha egy beléjük szúrt kés könnyen kiemelhető).
Lépés 2 /8
Vágja félbe hosszában a forró burgonyákat, és kanalazza ki az összes belsejét. Törje össze egy zúzóval vagy nyomja át egy szitán. Adjon egy tojást a langyos püréhez, és ízesítse paprikával, majd sóval.
Lépés 3 /8
Adja hozzá a püréhez a liszt felét, és keverje össze. Apránként adja hozzá a maradék lisztet, amíg puha, nem ragadós tésztát nem kap (a szükséges liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függően változhat). Dolgozza ösze a keveréket kézzel vagy spatulával.
Lépés 4 /8
Enyhén lisztezett munkafelületen vágja a tésztát darabokra, és a tenyerével sodorja őket rúd alakúra. Vágja a gnocchikat 1 cm-es darabokra, és szórja meg liszttel. Helyezze a gnocchikat egy tiszta, száraz konyharuhára úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Tárolja a hűtőszekrényben, amíg meg nem főzni.
Lépés 5 /8
Főzéshez: Forraljon fel vizet egy lábasban. Ne főzze meg az összes gnocchit egyszerre. Dolgozzon adagokban: adja a gnocchikat a forró vízhez, és gyengéden kevergesse. Állítsa be a hőfokot, hogy ne zubogjon túl erősen a víz. Néhány másodperccel azután, hogy a gnocchik feljönnek a víz felszínére, készen vannak. Szűrje le őket egy finom szűrővel, és tegye félre. Ismételje meg a maradék gnocchival, és tálalja a kedvenc szószával.
Lépés 6 /8
A szivárvány-színű gnocchihoz a 2. lépésnél ossza négy részre a keveréket: egy sima, egy céklás, egy spenótos és egy répás részre. A céklás gnocchihoz: adja az elkészített céklapüréből 1/4 rész burgonyapüréhez a recept 2. lépésénél (valószínűleg több lisztre lesz szüksége).
Lépés 7 /8
A spenótos gnocchihoz: készítse el és pürésítse a spenótleveleket. Adja őket a negyed rész burgonyapüréhez a recept 2. lépésénél (valószínűleg több lisztre lesz szüksége).
Lépés 8 /8
A répás gnocchihoz: adjon a répás püréből a negyed rész burgonyapüréhez a recept 2. lépésénél (valószínűleg több lisztre lesz szüksége).