Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Szivárvány gnocchi

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 2 óra 32 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    1 óra 32 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

6 személy

  • 1 kg Lisztes burgonya

  • 100 g Durva só

  • 1 Tojás

  • 350 g Liszt (plusz extra, ha szükséges)

  • 3 csip.

  • 3 csip. Paprika

  • A szivárvány gnocchihoz:

  • 50 g Céklapüré (elkészített)

  • 50 g Apróra vágott spenótpüré

  • 100 g Répás püré

Előkészítés

Lépés 1 /8

Melegítse elő a sütőt 160°C-ra. Szurkáljon meg minden burgonyát egy villával, és süsse őket durva sóágyon 1-1,5 órán át (a burgonyák akkor vannak kész, ha egy beléjük szúrt kés könnyen kiemelhető).

Lépés 2 /8

Vágja félbe hosszában a forró burgonyákat, és kanalazza ki az összes belsejét. Törje össze egy zúzóval vagy nyomja át egy szitán. Adjon egy tojást a langyos püréhez, és ízesítse paprikával, majd sóval.

Lépés 3 /8

Adja hozzá a püréhez a liszt felét, és keverje össze. Apránként adja hozzá a maradék lisztet, amíg puha, nem ragadós tésztát nem kap (a szükséges liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függően változhat). Dolgozza ösze a keveréket kézzel vagy spatulával.

Lépés 4 /8

Enyhén lisztezett munkafelületen vágja a tésztát darabokra, és a tenyerével sodorja őket rúd alakúra. Vágja a gnocchikat 1 cm-es darabokra, és szórja meg liszttel. Helyezze a gnocchikat egy tiszta, száraz konyharuhára úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Tárolja a hűtőszekrényben, amíg meg nem főzni.

Lépés 5 /8

Főzéshez: Forraljon fel vizet egy lábasban. Ne főzze meg az összes gnocchit egyszerre. Dolgozzon adagokban: adja a gnocchikat a forró vízhez, és gyengéden kevergesse. Állítsa be a hőfokot, hogy ne zubogjon túl erősen a víz. Néhány másodperccel azután, hogy a gnocchik feljönnek a víz felszínére, készen vannak. Szűrje le őket egy finom szűrővel, és tegye félre. Ismételje meg a maradék gnocchival, és tálalja a kedvenc szószával.

Lépés 6 /8

A szivárvány-színű gnocchihoz a 2. lépésnél ossza négy részre a keveréket: egy sima, egy céklás, egy spenótos és egy répás részre. A céklás gnocchihoz: adja az elkészített céklapüréből 1/4 rész burgonyapüréhez a recept 2. lépésénél (valószínűleg több lisztre lesz szüksége).

Lépés 7 /8

A spenótos gnocchihoz: készítse el és pürésítse a spenótleveleket. Adja őket a negyed rész burgonyapüréhez a recept 2. lépésénél (valószínűleg több lisztre lesz szüksége).

Lépés 8 /8

A répás gnocchihoz: adjon a répás püréből a negyed rész burgonyapüréhez a recept 2. lépésénél (valószínűleg több lisztre lesz szüksége).