Skót tojás
- Teljes idő 56 perc
- 30 perc
Előkészítés - 26 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Közepes tojások
12 Jégkockák
1 kan. Friss petrezselyem
2 szár. Újhagyma
2 kan. Apróra vágott, friss kakukkfű
550 g Kolbásznak való darált sertéshús
50 g Liszt
Só, bors
200 g Zsemlemorzsa
2 Közepes tojások
6 kan. Tejföl vagy crème fraîche
2 kan. Torma
Előkészítés
Lépés 1 /9
Egy lábasban forraljon fel enyhén sós vizet, majd adja hozzá a tojásokat egy lyukacsos kanállal. Főzze őket 7 és fél percig közepes lángon. Készítsen elő egy tálat hideg vízzel és jégkockákkal. Amint a tojások megfőttek, tegye őket a jeges fürdőbe. 20 másodperc elteltével finoman törje meg a tojásokat, és tegye vissza őket a hideg vízbe, amíg teljesen le nem hűlnek. Így könnyebb lesz meghámozni őket.
Lépés 2 /9
Helyezze a tojásokat a tányérral ellátott készülékbe. Indítsa el a sütési folyamatot.
Lépés 3 /9
Aprítsa fel a petrezselymet, az újhagymát és a kukkfűleveleket. Tegye őket egy nagy tálba. Adja hozzá a kolbászhúst, nedvesítse meg a kezét és gyúrja össze őket. Ossza a keveréket egyenlő részekre és készítsen kb. 10 cm átmérőjű, lapos húspogácsákat.
Lépés 4 /9
Készítse elő a bunda hozzávalóit, tegye 3 külön tálba a lisztet a sóval és a borssal, a zsemlemorzsát és a felvert tojásokat.
Lépés 5 /9
Finoman törje fel a főtt és lehűtött tojásokat hideg víz alatt, majd egy tálban forgassa meg őket a lisztben. Benedvesített ujjakkal csomagolja mindegyik tojást húsba, ellenőrizze, hogy minden oldalon tökéletesen befedi-e őket a hús. Ezután mártsa őket a felvert tojásba, majd forgassa bele a zsemlemorzsába. Győződjön meg, hogy egyik tojás sem látszik ki a húsbevonat alól.
Lépés 6 /9
Helyezze a skót tojásokat a tányérral ellátott gépbe. Indítsa el a sütési folyamatot.
Lépés 7 /9
Készítse el a szószt: keverje össze a tejfölt és a tormát egy kis tálban. Ízesítse.
Lépés 8 /9
Ellenőrizze, hogy a skót tojások megsültek-e, szükség esetén süsse őket tovább, amíg a kolbászhús teljesen meg nem sül.
Lépés 9 /9
Tálalásnál vágja félbe vagy negyedbe a skót tojásokat és szósszal együtt tálalja. Díszítheti baconnel és mustáros kelbimbóval.
