Fahéjas csiga
- Teljes idő 27 perc
- 10 perc
Előkészítés - 17 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (22)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
100 g Finomliszt
110 g Félzsíros túró
22 g Lágy vaj
1 kanálnyi Sütőpor
15 g Cukor
0.5 kanálnyi Őrölt fahéj
25 g Vaj
1.25 kanál Cukor
0.5 kanálnyi Őrölt fahéj
25 g Lučina
25 ml Tejszín 33%-os
0.5 kanál Cukor
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítsük elő az összes hozzávalót. A vajnak meg kell lágyulnia, hogy jól be lehessen dolgozni a tésztába.
Lépés 2 /8
A lisztből, a túróból, a puha vajból, a sütőporból, a cukorból és a fahéjból készítsünk tömör tésztát.
Lépés 3 /8
A töltelékhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, majd jól keverjük össze.
Lépés 4 /8
Osszuk a tésztát két részre, és nyújtsuk ki. Ha ragad, szórjuk meg finomliszttel.
Lépés 5 /8
A kinyújtott tésztát kenjük meg a töltelékkel, és egy spatulával vágjuk csíkokra. Összesen 8 csíkot készítsünk a teljes tésztából. Vagyis mindkét kinyújtott félből 4-et. A csíkokat tekercs alakúra formázzuk.
Lépés 6 /8
Helyezzük a tekercseket a forrólevegős sütő kosarába. Ideális esetben sütőpapírt használjunk. Süssük meg.
Lépés 7 /8
A tetejére tegyük az összekevert tejszínt és a cukrot. Amint kivettük a megsült tekercseket, azonnal kenjük meg őket a mázzal.
Lépés 8 /8



