Ricotta és szezonális gyümölcsös palacsinták
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 Tojások
250 g Ricotta
12.5 cl Tej
90 g Liszt
1 kan. Sütőpor
Só
2 kan. Semleges olaj
Szezonális gyümölcsök
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /6
Győződjön meg róla, hogy eltávolította az Ingenio fogantyút, amikor tálcán és/vagy sütőben süt.
Lépés 2 /6
Különítse el a tojásfehérjét a sárgájától. Verje fel a tojásfehérjét habbá.
Lépés 3 /6
Keverje össze a sárgáját a ricottával és a tejjel. Fokozatosan adja hozzá a lisztet, a sütőport és egy csipet sót, majd dolgozza össze.
Lépés 4 /6
Óvatosan keverje hozzá a tojásfehérje habot. A tészta kissé sűrű legyen.
Lépés 5 /6
Forrósítsa fel a palacsintasütőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Melegítse fel az olajat. Merőkanállal öntse a palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy közepes méretű palacsintákat készítsen. Süsse 2 percig mindkét oldalon.
Lépés 6 /6
Tálalja friss szezonális gyümölcsökkel.