Mini keleti palacsinták
- Teljes idő 53 perc
- 20 perc
Előkészítés - 3 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
6 személy
Az ashta (krém):
400 g Ricotta
2 kan. Porcukor
2 kan. Rózsavíz
2 kan. Narancsvirágvíz
A tésztához:
150 g Liszt
50 g Búzadara
35 cl Tej
2 g Sütőélesztő
1 kan. Sütőpor
20 g Cukor
30 g Pisztácia
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a pisztáciát a turmixgép táljába. Zárja le a fedelet. Használja a pulzusfunkciót néhány másodpercig, hogy összetörje a pisztáciát. Tegye félre.
Lépés 2 /6
Mossa meg és szárítsa meg a turmixgép tálját, majd tegye bele az összes ashta hozzávalót. Zárja le a fedelet. Keverje minimális sebességen 1 percig. Tartsa egy tálban a hűtőszekrényben.
Lépés 3 /6
A tésztához: Mossa meg és szárítsa meg a turmixgép tálját, majd tegye bele az összes hozzávalót. Zárja le a fedelet. Keverje maximális sebességen 1 perc 30 másodpercig. Hagyja a tésztát pihenni 30 percig.
Lépés 4 /6
Tegyen egy evőkanálnyi tésztát enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőbe, hogy kis palacsintákat készítsen. Kis buborékok fognak megjelenni, de várjon, amíg a felszínen teljesen eltűnik a nedvesség (ne fordítsa meg őket). Ismételje meg, amíg a tészta elfogy.
Lépés 5 /6
Minden mini palacsintát töltsön meg ashta krémmel, majd hajtsa össze az egyik végétől a közepéig. Szórja meg összetört pisztáciával.
Lépés 6 /6
Tálalja egy kevés mézzel vagy sziruppal.