Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Provence-i zöldség Tian citrommal

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 50 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    1 óra
  • Hűtés
    20 perc

Összetevők

8 személy

  • 380 g Padlizsán

  • 6 g Nagyszemű só

  • 740 g Cukkini

  • 90 g Hagymák

  • 1050 g Paradicsom

  • 50 g Olívaolaj

  • 28 g Fokhagyma

  • 16 levél Bazsalikom

  • 3 csip.

  • 1 csip. Bors

  • 400 g Citrom

Előkészítés

Lépés 1 /11

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

Lépés 2 /11

Mossa meg a padlizsánokat. Vágja őket hosszában félbe, majd szeletelje fel a zöldségszeletelővel és a vastag szeletelőtárcsával. Nyomja le a „Start” gombot. Tegye őket egy tálba a durva sóval együtt kb. 20 percre, hogy kivonja belőlük a nedvességet. Ha a padlizsán túl nagy, vágja negyedekre, hogy beférjen a zöldségszeletelőbe.

  • 380g Padlizsán

Lépés 3 /11

Mossa meg a többi zöldséget, hámozza meg a cukkinit és a hagymát. Vágja őket szeletekre a zöldségszeletelővel és a vastag szeletelőtárcsával. Nyomja le a „Start” gombot. Ha szükséges, vágja fel a zöldségeket hosszában, hogy beférjenek a zöldségvágóba.

  • 740g Cukkini
  • 90g Hagymák

Lépés 4 /11

A paradicsomot vágja vékony szeletekre. Ha a paradicsom nem túl érett, a zöldségszeletelővel felszeletelheti azt.

  • 1050g Paradicsom

Lépés 5 /11

Távolítsa el a sót a padlizsánból, öblítse le hideg vízben, és szárítsa meg. Kenje meg őket az olívaolaj felével.

  • 50g Olívaolaj

Lépés 6 /11

Hámozza meg a fokhagymát. Dörzsölje be az egyik fokhagymagerezddel a tepsit. Vágja negyedekre a fokhagymagerezdeket. Öntse a maradék olívaolajat a tepsibe, és tegye félre a fokhagymát.

  • 28g Fokhagyma

Lépés 7 /11

Rendezze sorba a zöldségszeleteket, óvatosan fektesse le őket, és szorosan nyomkodja a tálba. A zöldségeket felváltva tegye bele: paradicsom, padlizsán, cukkini és hagyma.

Lépés 8 /11

Mossa meg, szedje le a leveleket és szárítsa meg a bazsalikomot. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Tegyen félre néhány levelet a díszítéshez, a többit pedig tegye a vágóedénybe a félretett fokhagymával együtt. Nyomja le a „Start” gombot. Ha szükséges, kaparja le a tál oldalát, és indítsa újra.

  • 16levél Bazsalikom

Lépés 9 /11

A citromokat vágja félbe, és a citruspréssel óvatosan facsarja ki a levüket. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 400g Citrom

Lépés 10 /11

Szórja meg a tiant apróra vágott bazsalikommal és fokhagymával, sóval és borssal. Locsolja meg a citromlével. Süsse a sütőben körülbelül 1 órán át. A zöldségeknek teljesen meg kell puhulniuk és puhának kell lenniük. Ha szeretné, extra olívaolajjal is meglocsolhatja a tiant. A sütési időt a sütő márkájának megfelelően állítsa be.

  • 3csip. Só
  • 1csip. Bors

Lépés 11 /11

A sütőből kivéve díszítse a provence-i tiant a félretett bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálalja, például grillezett húsok mellé.

  • 16levél Bazsalikom