Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Lengyel farsangi fánk (Pączki)

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 28 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    8 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

6 személy

  • 500 g Finomliszt

  • 1 tasak Szárított élesztő (kb. 10 g)

  • 2 Tojás

  • 25 cl Meleg tej

  • 90 g Cukor

  • 50 g Olvasztott vaj

  • 1 Citrom (reszelt héja)

  • Erős alkohol (elhagyható)

  • 1 csip.

  • 200 g Almaszósz

  • Porcukor

Előkészítés

Lépés 1 /11

A tejet mikrohullámú sütőben 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre melegítjük. Vigyázzunk, hogy a tej ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt. Az élesztőt tejbe rakjuk, és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 10 percig, amíg az élesztő feloldódik.

  • 1tasak Szárított élesztő (kb. 10 g)
  • 25cl Meleg tej
  • 90g Cukor

Lépés 2 /11

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Készítsünk egy mélyedést a keverék közepébe, és adjuk hozzá a tojást, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a citromhéjat, az erős alkoholt (ha használunk) és az élesztős keveréket.

  • 500g Finomliszt
  • 2 Tojás
  • 90g Cukor
  • 50g Olvasztott vaj
  • 1 Citrom (reszelt héja)
  • Erős alkohol (elhagyható)
  • 1csip. Só

Lépés 3 /11

Fokozatosan keverjük hozzá a maradék meleg tejet egy kanállal, amíg tészta nem kezd kialakulni, majd kézzel vagy konyhai robotgépben dagasszuk simára és rugalmasra. A tésztának ragadósnak kellene maradnia.

  • 25cl Meleg tej

Lépés 4 /11

Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni 1-2 órán át, amíg a tészta térfogata megduplázódik.

Lépés 5 /11

Miután a tészta megkelt, rövid átgyúrással engedjük ki belőle a levegőt. Ezután enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1,5 cm vastagságúra sodorjuk ki a tésztát.

Lépés 6 /11

Sütemény szaggatóval vagy pohárral vágjunk ki köröket. Minden körre kenjünk egy kanál almaszószt, és fedjük be egy második körrel. A fánkokat ujjainkkal jól zárjuk le.

  • 200g Almaszósz

Lépés 7 /11

Óvatosan tegyük a fánkokat a készülékbe, ügyelve arra, hogy ne rakjuk őket egymásra, és hagyjunk közöttük elég helyet, hogy egyenletes legyen a sütés.

Lépés 8 /11

Indítsuk el a sütési folyamatot.

Lépés 9 /11

A sütés felénél fordítsuk meg a fánkokat.

Lépés 10 /11

Sütés után vegyük ki a fánkokat, és hagyjuk kissé kihűlni egy rácson.

Lépés 11 /11

Tálalás előtt a meleg fánkokat porcukorral megszórjuk.

  • Porcukor