Olasz farsangi fánk mazsolával
- Teljes idő 1 óra 26 perc
- 20 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 tasak Szárított élesztő
1 kan. Porcukor
2 kan. Meleg víz
2 Tojás
16 cl Tej
75 g Porcukor
30 g Olvasztott vaj
1 csip. Só
250 g Finomliszt
70 g Masola
40 g Fenyőmag
Előkészítés
Lépés 1 /9
A vizet mikrohullámú sütőben melegítsük 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és nem fog felfutni. Az élesztőt vízbe rakjuk, és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztőnek feloldódik.
Lépés 2 /9
Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a sót. Jól keverjük át.
Lépés 3 /9
Adjuk hozzá az élesztős keveréket a tojásos-tejes keverékhez. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk.
Lépés 4 /9
Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Gyúrjuk a tésztát simára és rugalmasra.
Lépés 5 /9
Hagyjuk a tésztát a fedett edényben, meleg helyen pihenni, amíg megduplázódik a térfogata.
Lépés 6 /9
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Lépés 7 /9
Egy cukrász zacskó segítségével formázzunk kis golyókat, helyezzük őket a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 8 /9
Süssük a fánkokat aranybarnára, ha szükséges, osszuk a tésztát több adagra.
Lépés 9 /9
Fogyasszuk a fánkot melegen, egyenesen a sütőből.
