Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Olasz farsangi fánk mazsolával

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 26 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    6 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 1 tasak Szárított élesztő

  • 1 kan. Porcukor

  • 2 kan. Meleg víz

  • 2 Tojás

  • 16 cl Tej

  • 75 g Porcukor

  • 30 g Olvasztott vaj

  • 1 csip.

  • 250 g Finomliszt

  • 70 g Masola

  • 40 g Fenyőmag

Előkészítés

Lépés 1 /9

A vizet mikrohullámú sütőben melegítsük 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és nem fog felfutni. Az élesztőt vízbe rakjuk, és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztőnek feloldódik.

  • 1tasak Szárított élesztő
  • 1kan. Porcukor
  • 2kan. Meleg víz

Lépés 2 /9

Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a sót. Jól keverjük át.

  • 2 Tojás
  • 16cl Tej
  • 75g Porcukor
  • 30g Olvasztott vaj
  • 1csip. Só

Lépés 3 /9

Adjuk hozzá az élesztős keveréket a tojásos-tejes keverékhez. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk.

  • 1tasak Szárított élesztő
  • 1kan. Porcukor
  • 2kan. Meleg víz
  • 2 Tojás
  • 16cl Tej
  • 75g Porcukor
  • 30g Olvasztott vaj
  • 1csip. Só
  • 250g Finomliszt

Lépés 4 /9

Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Gyúrjuk a tésztát simára és rugalmasra.

  • 70g Masola
  • 40g Fenyőmag

Lépés 5 /9

Hagyjuk a tésztát a fedett edényben, meleg helyen pihenni, amíg megduplázódik a térfogata.

  • 1tasak Szárított élesztő
  • 1kan. Porcukor
  • 2kan. Meleg víz
  • 2 Tojás
  • 16cl Tej
  • 75g Porcukor
  • 30g Olvasztott vaj
  • 1csip. Só
  • 250g Finomliszt
  • 70g Masola
  • 40g Fenyőmag

Lépés 6 /9

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Lépés 7 /9

Egy cukrász zacskó segítségével formázzunk kis golyókat, helyezzük őket a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.

Lépés 8 /9

Süssük a fánkokat aranybarnára, ha szükséges, osszuk a tésztát több adagra.

Lépés 9 /9

Fogyasszuk a fánkot melegen, egyenesen a sütőből.