Körte és selymes tofu bávári krém
- Teljes idő 37 perc
- 15 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
2 személy
2 Kis körte
200 g Selymes tofu
100 g Keksz
150 g Cukor
10 cl Szójatejszín
25 g Margarin
3 g Agar-agar
1 tasak Vaníliáscukor
1 szegf. Vanília
0.5 kan. Vanília esszencia
50 cl Víz
Praliné
Mézeskalács
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy lábasban forralja fel a vizet 150 g cukorral és a felvágott, kimagozott vaníliarúddal. Adja hozzá a körtéket, és párolja 20 percig. Hagyja a körtéket a szirupban kihűlni.
Lépés 2 /7
Tegye a kekszeket a tálas turmixgépbe. Zárja le a fedelet, és állítsa a programot BLEND sebesség 7-re 20 másodpercig. Tegye a keveréket egy kis tálba, adja hozzá a margarint, és keverje össze az ujjaiddal.
Lépés 3 /7
Bélelje ki a ramekineket vagy a süteményszaggatókat a kekszkeverékkel. Adja hozzá a körtéket, és tegye félre.
Lépés 4 /7
Tegye a tofut, a maradék cukrot, a vaníliáscukrot, a vanília esszenciát és az agar-agar-t a tálas turmixgépbe. Zárja le a fedelet, és állítsa a programot BLEND sebesség 3-ra 15 másodpercig. Indítsa el a programot.
Lépés 5 /7
Öntse a keveréket egy kis lábasba, és forralja 2 percig. Hagyja kihűlni.
Lépés 6 /7
Verje fel a nagyon hideg szójatejszínt, majd óvatosan keverje össze a tofu keverékkel. Öntse a habot minden ramekinbe, és hűtse legalább 1 órán át.
Lépés 7 /7
Szórja meg pralinéval, és tálalja mézeskaláccsal.