Gombák, pancetta és mozzarella tagliatelle
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g Gombák (rókagomba, osztrigagomba, vargánya stb.)
12 szel. Pancetta
2 kanál Mozzarella
8 levél Zsályalevél (opcionális)
2 szegf. Fokhagyma
2 db Zsír (vagy növényi olaj)
Só, bors
Szerecsendió
20 cl Habtejszín
500 g Friss tagliatelle
6 g Reszelt Grana Padano
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /8
Győződjön meg róla, hogy eltávolítja az Ingenio fogantyút, ha tűzhelyen és/vagy sütőben főz.
Lépés 2 /8
Mossa meg a gombákat, és vágja a legnagyobbakat 2-3 darabra. Vágja csíkokra a pancetta szeleteket. Csöpögtesse le a mozzarellát, és vágja nagyobb kockákra. Öblítse le és aprítsa fel a zsályát. Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát.
Lépés 3 /8
Melegítsen fel egy serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal teljességgel vörösre vált. Olvasszon fel benne zsírt.
Lépés 4 /8
Adja hozzá a gombát, a fokhagymát és a pancettát. Főzze, míg a gomba megpuhul, közben folyamatosan kevergesse.
Lépés 5 /8
Ízesítse sóval és borssal. Szórjon rá egy kis frissen reszelt szerecsendiót. Adja hozzá a tejszínt. Forralja gyengén, majd keverje el, hogy a tejszín olvadjon. Fedje le fedővel, és tartsa melegen nagyon alacsony hőmérsékleten, amíg a tészta fő.
Lépés 6 /8
Tegyen 3 liter vizet egy magas fazékba. Fedje le fedővel, és forralja fel.
Lépés 7 /8
Ízesítse sóval. Tegye bele a tagliatelle-t a forró vízbe, és várja meg, hogy teljesen felforrjon. Csökkentse a hőt enyhe fokozatra, és főzze az adott csomagoláson megadott ideig.
Lépés 8 /8
Szűrje le a tésztát, és helyezze vissza a fazékba. Öntse rá a szószt. Adja hozzá a zsályát és a mozzarella kockákat. Keverje össze, tálalja, és szórjon egy kis Grana Padanót a tészta tetejére.



