Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Magvas kenyér

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 20 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    1 óra
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

8 személy

  • 40 g Útifű maghéj

  • 45 cl Víz

  • 100 g Napraforgómag

  • 62.5 g Zabpehely

  • 62.5 g Mandula

  • 62.5 g Tökmag

  • 150 g Napraforgómag

  • 62.5 g Zabpehely

  • 62.5 g Mandula

  • 62.5 g Tökmag

  • 125 g Őrölt mogyorómag

  • 125 g Lenmag

  • 1.5 kan.

  • 6.5 cl Víz

  • 6.5 cl Almaecet

  • 25 g Juharszirup

  • 6.5 cl Olívaolaj

Tartozékok

  • Keverőedény
    Keverőedény

Előkészítés

Lépés 1 /7

Keverje össze az útifű maghéjat a vízzel egy kis tálban egy kanállal, és hagyja ázni 15 percig.

  • 40g Útifű maghéj
  • 45cl Víz

Lépés 2 /7

Őrölje lisztté az első adag napraforgómagot, a zabpelyhet, a mandulát és a tökmagot turmixgéppel vagy aprítóval.

  • 100g Napraforgómag
  • 62.5g Zabpehely
  • 62.5g Mandula
  • 62.5g Tökmag

Lépés 3 /7

Tegye a gép táljába a lisztkeveréket, és adja hozzá a következő hozzávalókat: napraforgómag, mogyoró, zabpehely, mandula, tökmag, lenmag és só, majd nyomja meg a „Start” gombot.

  • 150g Napraforgómag
  • 62.5g Zabpehely
  • 62.5g Mandula
  • 62.5g Tökmag
  • 125g Őrölt mogyorómag
  • 125g Lenmag
  • 1.5kan. Só
  • Keverőedény

Lépés 4 /7

Az előző keveréket tartalmazó gép táljába add hozzá a megduzzadt útifű maghéjat, a vizet, az almaecetet, a juharszirupot és az olívaolajat, majd nyomd meg a „Start” gombot.

  • 6.5cl Víz
  • 6.5cl Almaecet
  • 25g Juharszirup
  • 6.5cl Olívaolaj
  • Keverőedény

Lépés 5 /7

Béleljek ki egy tepsit sütőpapírral. Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és néhányszor enyhén kopogtassa meg a felületet, hogy a tészta jól szétterüljön.

Lépés 6 /7

Tegye a tepsit 30 percre a hűtőszekrénybe. Közben melegítse elő a sütőt 180 fokra felső/alsó hőfokra.

Lépés 7 /7

Süsse az előmelegített sütőben kb. 60 percig. Ezután hagyja kissé kihűlni, vegye ki a kenyeret a tepsiből, távolítsa el a sütőpapírt, és hagyja a kenyeret teljesen kihűlni egy rácson.