Magvas kenyér
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
40 g Útifű maghéj
45 cl Víz
100 g Napraforgómag
62.5 g Zabpehely
62.5 g Mandula
62.5 g Tökmag
150 g Napraforgómag
62.5 g Zabpehely
62.5 g Mandula
62.5 g Tökmag
125 g Őrölt mogyorómag
125 g Lenmag
1.5 kan. Só
6.5 cl Víz
6.5 cl Almaecet
25 g Juharszirup
6.5 cl Olívaolaj
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /7
Keverje össze az útifű maghéjat a vízzel egy kis tálban egy kanállal, és hagyja ázni 15 percig.
Lépés 2 /7
Őrölje lisztté az első adag napraforgómagot, a zabpelyhet, a mandulát és a tökmagot turmixgéppel vagy aprítóval.
Lépés 3 /7
Tegye a gép táljába a lisztkeveréket, és adja hozzá a következő hozzávalókat: napraforgómag, mogyoró, zabpehely, mandula, tökmag, lenmag és só, majd nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 4 /7
Az előző keveréket tartalmazó gép táljába add hozzá a megduzzadt útifű maghéjat, a vizet, az almaecetet, a juharszirupot és az olívaolajat, majd nyomd meg a „Start” gombot.
Lépés 5 /7
Béleljek ki egy tepsit sütőpapírral. Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és néhányszor enyhén kopogtassa meg a felületet, hogy a tészta jól szétterüljön.
Lépés 6 /7
Tegye a tepsit 30 percre a hűtőszekrénybe. Közben melegítse elő a sütőt 180 fokra felső/alsó hőfokra.
Lépés 7 /7
Süsse az előmelegített sütőben kb. 60 percig. Ezután hagyja kissé kihűlni, vegye ki a kenyeret a tepsiből, távolítsa el a sütőpapírt, és hagyja a kenyeret teljesen kihűlni egy rácson.
