Lecsó sült paprikával
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
5 Szalonnakocka
10 Füstölt kolbász
6 Fűszerpaprika
4 Paradicsom
1 Vöröshagyma
2 Fokhagyma
1 kan. Só
0.5 kan. Paprika
0.25 kan. Kömény
Előkészítés
Lépés 1 /3
A szalonnát kockára, a kolbászt karikára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, aminek fedele is van megizzasztjuk a őket. Amikor a kolbász zsírja kisült, a kolbászkarikákat kiszedjük és félretesszük.
Lépés 2 /3
A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, félpuhára pároljuk őket, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Addig főzzük, amíg levet ereszt.
Lépés 3 /3
Közben a paprikákat grillen feketére sütjük, majd zacskóba vagy dobozba tesszük őket pár percre. Ezután lehúzzuk a paprika héját, kiszedjük a csumáját és a húsát a lecsóhoz adjuk. Fűszerezzük, kicsit összefőzzük és azonnal tálaljuk.