Lazacos és spenótos leveles tészta
- Teljes idő 1 óra 35 perc
- 30 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 20 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 Leveles tészta
200 g Gomba
40 g Salottahagyma
2 cl Olívaolaj
4 g Só
160 g Túró
200 g Spenót
400 g Lazacfilé
1 Tojás
1 cl Tej
Tartozékok
Tésztakampó
Előkészítés
Lépés 1 /11
Ez a recept két alapvető előkészületet igényel: 2 leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra
Lépés 2 /11
Tekerjen ki két lap leveles tésztát. Vékonyan tekerje ki 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra. Hűtse le.
Lépés 3 /11
Vágja le a gomba szárának földes részét. Mossa meg és szárítsa meg, majd vágja őket duxellekre. Hámozza meg és vágja apróra a mogyoróhagymát.
Lépés 4 /11
Párolja meg a gombát olívaolajon a mogyoróhagymával és egy csipet sóval egy serpenyőben. Gyakori kevergetés mellett főzze 5 percig, amíg a nedvesség elpárolog. Adja hozzá a krémsajtot. Hagyja kihűlni.
Lépés 5 /11
A jól megmosott és megszárított spenótot egy csipetnyi olívaolajon párolja meg. Ízesítse. Csepegtesse le és hagyja kihűlni.
Lépés 6 /11
Vágjon téglalapokat a leveles tésztából. A téglalapoknak kétszer olyan hosszúnak kell lenniük, mint a lazacdarabok.
Lépés 7 /11
Rendezze el a leveles tésztából készült téglalapokat portré alakban (függőlegesen). A téglalapok alsó részére kenje rá a duxelle-t úgy, hogy kb. 1-2 cm-es szegélyt hagyjon.
Lépés 8 /11
Ugyanerre a területre tegye a spenótleveleket, majd a lazacot. Hajtsa rá a leveles téglalapok felső részét. Zárja le. Hagyja pihenni 30 percig a hűtőszekrényben.
Lépés 9 /11
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Lépés 10 /11
Kenje meg a tojás és a tej keverékével, vágjon enyhe rovátkákat a tésztába, és süsse 15-20 percig 200 fokon.
Lépés 11 /11
Azonnal tálalja.
