Lazacfilé pisztácia pestóval és rizottóval
- Teljes idő 55 perc
- 25 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
25 g Héj nélküli, pörkölt, nem sózott pisztácia
0.5 Citrom (lé)
1 szegf. Hámozott fokhagyma
2 kan. Reszelt parmezán sajt
0.75 csomó Petrezselyem
0.5 csomó Koriander
250 ml Víz
75 ml Olívaolaj
4 Lazacfilé
1 Fokhagyma
2 Olaj
1 Kis fehérhagyma
100 g Édeskömény
20 g Vaj
3 kan. Olívaolaj
200 g Arborio rizs
100 ml Fehérbor
600 ml Zöldségalaplé
60 g Reszelt parmezán sajt
100 ml Víz
200 g Habtejszín
2 kan. Apróra vágott petrezselyem
Só, bors
40 g Zúzott pisztácia
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítsen pesztószószt. Keverje össze a pesto összes hozzávalóját egy tálban. Botmixerrel vagy hagyományos turmixgéppel keverje simára.
Lépés 2 /7
Készítsen rizottót. Hámozza meg a hagymát, és vágja apró kockákra. Szeletelje fel az édesköményt.
Lépés 3 /7
Az olívaolaj és a vaj egyharmadát hevítse fel egy serpenyőben. Közepes lángon párolja a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, de nem barnul meg. Adja hozzá a rizst, és keverje össze, hogy bevonja a vaj (1 perc). Öntse a fehérbort a rizsre, és hagyja teljesen redukálódni. Öntse hozzá a zöldségalaplé egyharmadát, és kis lángon, állandóan kevergetve főzze. Folytassa az alaplé hozzáadását, amelyet a rizs fokozatosan felszív, és főzze körülbelül 18 percig. Főzés után a rizsnek kissé al dente-nek kell lennie. Vegye le a tűzről, és lefedve tegye félre.
Lépés 4 /7
Öblítse le a lazacot tiszta vízben. Szárítsa meg tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel. Ízesítse a halat egy csipet Fleur de Sel tengeri sóval és borssal.
Lépés 5 /7
Melegítsen fel egy 24 cm-es serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra vált, mielőtt a hozzávalókat megsütnénk. Öntsön olajat a serpenyőbe. Tegye a lazacot a bőrével lefelé. Hagyja 4 percig sülni. A lazacot fordítsa meg, és pirítsa további 3 percig. Ezután csökkentheti a hőmérsékletet.
Lépés 6 /7
Melegítse fel a serpenyőt a főtt rizzsel közepes lángon. Adjunk hozzá vizet, és keverjük meg, hogy a rizs megpuhuljon. Adjunk hozzá reszelt parmezán sajtot. Hagyjuk felmelegedni, majd adjuk hozzá a tejszínhabot. Keverjük, amíg enyhén fel nem forr. Adjunk hozzá borsot, és ízesítsük ízlés szerint.
Lépés 7 /7
Kanalazza a rizottót tányérokra, és helyezze rá a lazacot. A tetejére tegyen pisztáciás pesztót, és szórja meg zúzott pisztáciával. Azonnal tálalja.