Lazac wellington legyező burgonyával
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
500 g Sárga burgonya
25 g Vaj
Só
Bors
1 darab Petrezselyem
1 db Póréhagyma
1 db Csomag leveles tészta
250 g Lazac
30 g Krémsajt
1 db Tojás
Szezámmag
Fokhagymapor
Parmezán sajt
Előkészítés
Lépés 1 /8
Tisztítsa meg alaposan a burgonyát, majd a hosszanti oldalára fektetve vékonyan vagdossa be 2/3-ad részig. A vajat olvassza meg, majd szórjon bele sót, borsot és aprított petrezselymet. Kenje be vele alaposan a burgonyát kívülről és a vágások mentén is.
Lépés 2 /8
Helyezze őket a készülékbe és süsse puhára.
Lépés 3 /8
A póréhagymát tisztítsa meg, majd karikázza fel. Egy kanál vajon fedő alatt párolja puhára és szórja meg sóval, borssal és fokhagymaporral.
Lépés 4 /8
A levelestésztát hajtogassa szét, kenje meg középen egy kb. 10x20 cm-es részen krémsajttal, majd helyezze rá a megtisztított, szárazra törölt lazacot, a tetejére pedig a párolt póréhagymát.
Lépés 5 /8
A töltelék mentén vagdossa be a levelestésztát és borítsa be vele a póréhagyma tetejét. Kenje meg az egészet pár csepp vízzel összekevert tojássárgával és szórja meg szezámmaggal. Helyezze a készülékbe és kezdje el a sütést.
Lépés 6 /8
Sütés után pár percet pihentesse, majd szeletelje fel a lazac wellingtont.
Lépés 7 /8
A legyező burgonyát sütés után kenje meg a megmaradt fűszeres vajjal, majd szórja meg sópehellyel, aprított petrezselyemmel és parmezán sajttal.
Lépés 8 /8
Jó étvágyat!
