Burgonyatócsni füstölt lazaccal
- Teljes idő 24 perc
- 10 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
400 g Burgonya
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
20 g Sima fehér liszt
1 Tojás
1 kan. Olaj
Só, bors
12 szel. Füstölt lazac
2 Citrom, félbe vágott
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza meg a burgonyát, majd reszelje bele egy keverőtálba. Tegye a reszelt burgonyát egy szűrőbe, nyomkodja ki belőle a lehető legtöbb vizet, majd tegye vissza a tálba. Adja hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát, a lisztet, a tojást, az olajat, a sót és a fekete borsot, majd alaposan keverje össze.
Lépés 2 /4
Aktiválja az 1-es kosarat. Tegye a palacsinták kétharmadát a tányérra.
Lépés 3 /4
Aktiválja a 2-es kosarat. Tegye bela a maradék palacsintákat.
Lépés 4 /4
Ellenőrizze a burgonyatócsnikat, és szükség esetén süsse őket tovább, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Tálalja füstölt lazaccal és citromgerezdekkel.
