Csirke stroganoff módra
- Teljes idő 22 perc
- 5 perc
Előkészítés - 17 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
400 g Csirkemellfilé
6 db Gomba
2 db Savanyú uborka
1 db Vöröshagyma
1 kanálnyi Őrölt pirospaprika
0.5 kanál Mustár
0.5 kanál Paradicsompüré
Só
Őrölt bors
150 ml Tejszínhab
Olaj
Víz
1 kanál Uborkalé
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítsük elő a hozzávalókat. Vágjuk a húst kockákra, hámozzuk meg és szeleteljük fel a gombát és uborkát vékony szeletekre, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát.
Lépés 2 /7
Pirítsuk meg a hagymát olajon, amíg üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá a gombát, és pirítsuk tovább. A program végén vegyük ki a fazékból.
Lépés 3 /7
Tegyük a húst a fazékba, és pirítsuk, amíg minden oldala megbarnul. Ízesítsük sóval, borssal, és adjuk hozzá a pirospaprikát majd pirítsuk egy ideig, folyamatos keverés mellett (kb. 5 percig).
Lépés 4 /7
Öntsünk vizet a húsra, hogy majdnem ellepje, és pároljuk körülbelül 5 percig.
Lépés 5 /7
Adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott uborkát és a gombát, és főzzük meg.
Lépés 6 /7
Adjuk hozzá a tejszínt és egy kevés savanyúságlevet ízlés szerint. Főzzük a keveréket körülbelül 2 percig.
Lépés 7 /7
Tálaljuk rizzsel, tárkonnyal vagy sült krumplival.
