Ropogós KFC® stílusú csirke
- Teljes idő 5 óra 32 perc
- 20 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 5 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
300 g Csirkemell
50 cl Tej
1 kan. Szárított fokhagyma
1 kan. Szárított fűszernövények
100 g Finomliszt
80 g Kukoricapehely
1 kan. Sütőpor
1 kan. Cajun fűszerek
3 cl Növényi olaj
Só, bors
Tartozékok
Fritőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /10
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /10
Egy nagy tálban keverjük össze a tejet a szárított fokhagymával és a szárított fűszernövényekkel. Fűszerezzük sóval és borssal.
Lépés 3 /10
Tegyük a csirkemell csíkokat a páclébe, és tegyük hűtőszekrénybe 5 órára.
Lépés 4 /10
Szitáljuk a lisztet, a durvára tört kukoricapelyhet, a sütőport, a sót, a Cajun fűszert és az olajat egy nagy tálba.
Lépés 5 /10
Vegyük ki a csirkemell csíkokat a pácléből, és csepegtessük le. Terítsük szét őket egy tányéron.
Lépés 6 /10
Minden csirkedarabot jól kenjünk be a kukoricapehely-keverékkel.
Lépés 7 /10
Tegyük a csirkedarabokat a sütőkosárba.
Lépés 8 /10
Tegyük a kosarat a készülékbe.
Lépés 9 /10
Kézi forrólevegős sütési mód.
Lépés 10 /10
Melegen tálaljuk.