Japán stílusú marhahús wokban shiitake gombával és póréhagymával
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
1 kan. Folyékony méz
2 kan. Szójaszósz
1 kan. Rizsecet
1 szegf. Fokhagyma
300 g Szeletelt marhahús
1 kan. Semleges ízű olaj
Bors
1 kan. Semleges ízű olaj
100 g Shiitake gomba
1 Póréhagyma szár
1 kan. Szezámolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet és az aprított fokhagymagerezdet.
Lépés 2 /7
Adja hozzá a szeletelt marhahúst, és keverje össze. Hagyja pácolódni, amíg elkészíti a köretet.
Lépés 3 /7
Melegítse fel a wok serpenyőt közepes lángon, és várjon, amíg a Thermo-Signal teljesen vörösre vált, mielőtt megpirítaná az összetevőket.
Lépés 4 /7
Adja hozzá az olajat, majd pirítsa a shiitake gombát és a szeletelt póréhagymát magas hőfokon 3 percig. Sózza és borsozza ízlés szerint. Ha szükséges, adjon hozzá néhány evőkanál vizet, hogy megakadályozza a zöldségek kiszáradását és odaégését. Amikor a zöldségek elkészültek, adja hozzá a szezámolajat, és tegye félre meleg helyre.
Lépés 5 /7
A hús sütéséhez a még mindig forró wok serpenyőbe öntse bele az olajat, majd adja hozzá a lecsepegtetett hússzeleteket. Pirítsa gyorsan 3 percig, folyamatosan forgatva, hogy minden oldaluk megpiruljon.
Lépés 6 /7
Öntse rá a pácot, majd főzze további 2 percig. A pác redukálódni fog, és szószt képez. Ízesítse borssal.
Lépés 7 /7
Tálalja az ételt tésztával és fogyassza azonnal.