Jakitori, japán grillezett csirke-saslik
- Teljes idő 4 óra 25 perc
- 20 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 4 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
10 cl Mirin
10 cl Édes szójaszósz
6 cl Rizsecet
Csirkemell
Fanyársak
Újhagyma
Szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /5
Öntse a mirint, a szóját és az ecetet egy lábasba. Forralja, amíg szirupszerű folyadékot nem kap.
Lépés 2 /5
A csirkemellet vágja 1,5 cm-es kockákra. Minden nyársra húzzon 5 csirkekockát. Tegye a nyársakat laposan egy edénybe, és öntse rájuk a folyadék felét. Hagyja pácolódni a hűtőben 4 órán át.
Lépés 3 /5
Közepes lángon melegítse fel a serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat.
Lépés 4 /5
Grillezze és gyakran forgassa a nyársakat, amíg átsülnek (5-6 perc). A csirke nyársakat kenje meg a maradék jakitori mártással.
Lépés 5 /5
Díszítse finomra vágott újhagymával és szórja meg szezámmaggal.