Gluténmentes csokoládétorta körtével
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 Érett körte
30 g Gianduja vagy étcsokoládé (85% kakaótartalommal)
140 g Darált mogyoró, szitálva
35 g Kókuszreszelék
35 g Kakaópor
40 g Hajdinaliszt
4 Tojás
75 g Porcukor
80 g Folyékony méz
2 kan. Vaníliakivonat
13 cl Olívaolaj
1 kan. Zúzott piemonti mogyoró
Előkészítés
Lépés 1 /11
Olajozzon ki egy 26 cm átmérőjű, levehető fogantyúval ellátott serpenyőt. Tegye félre.
Lépés 2 /11
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 3 /11
A körtéket mossa meg, hámozza meg és vágja félbe. Vegye ki a magokat, és vágja vékony szeletekre. Tegye félre. Aprítsa fel a csokoládét. Tegye félre.
Lépés 4 /11
Egy nagy tálban keverje össze az átszitált mogyoróport, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a hajdinalisztet.
Lépés 5 /11
Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától. A tojássárgáját a cukorral, a mézzel és a vaníliakivonattal keverőgéppel verje addig, amíg a keverék kifehéredik és habos lesz. Miközben továbbra is keveri, óvatosan csorgassa bele az olívaolajat, hogy a keverékbe kerüljön. Tegye félre egy nagy tálban.
Lépés 6 /11
Öblítse le a habverőt, majd öntse bele a tojásfehérjét. A tojásfehérjéket verje puhára és krémesre.
Lépés 7 /11
A keményre vert tojásfehérjét rugalmas spatula segítségével óvatosan forgassa bele a tojássárgája habos keverékébe. Legyen óvatos, hogy a hab állaga megmaradjon.
Lépés 8 /11
e hozzá a mogyorópor, a kókuszreszelék, a kakaópor és a hajdinaliszt keverékét, és ismét óvatosan keverje össze.
Lépés 9 /11
Öntse a süteménytésztát a kiolajozott formába, és rendezze el rajta a körtéket. Végezze el ugyanezt az apróra vágott csokoládéval és az apróra vágott mogyoróval is.
Lépés 10 /11
Tegye a serpenyőt a sütőbe, és vegye le róla a levehető fogantyút. Hagyja a süteményt 25 percig sülni.
Lépés 11 /11
Ha megsült, ellenőrizze egy kés hegyével. Tálalás előtt hagyja kihűlni.




