Gluténmentes csokoládétorta körtével
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 Érett körte
30 g Gianduja vagy keserűcsokoládé (85% kakaótartalom)
140 g Szitált darált mogyoró
35 g Reszelt kókusz
35 g Kakaópor
40 g Hajdinaliszt
4 Tojások
75 g Kristálycukor
80 g Folyékony méz
2 kan. Vanília kivonat
13 cl Olívaolaj
1 kan. Tört piemonti mogyoró
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /11
Kenjen ki olívaolajjal egy 26 cm átmérőjű, levehető nyelű serpenyőt. Tegye félre.
Lépés 2 /11
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 3 /11
Mossa meg a körtéket, hámozza meg, majd vágja ketté. Távolítsa el a magokat és szeletelje vékonyra. Tegye félre. Vágja finomra a csokoládét. Tegye félre.
Lépés 4 /11
Egy nagy tálban keverje össze a szitált darált mogyorót, reszelt kókuszt, kakaóport és hajdinalisztet.
Lépés 5 /11
Válassza szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját. Turmixgéppel verje fel a tojássárgáját a cukorral, mézzel és vanília kivonattal, amíg a keverék kifehéredik és habos lesz. Miközben tovább keveri, óvatosan csurgassa bele az olívaolajat, hogy eldolgozza. Tegye félre egy nagy tálba.
Lépés 6 /11
Mossa el a habverőt, majd öntse bele a tojásfehérjét. Verje fel a tojásfehérjét, amíg lágy és krémes lesz.
Lépés 7 /11
Óvatosan keverje a keményre vert tojásfehérjét a habos tojássárgájás keverékhez egy rugalmas spatulával. Óvatosan keverje, hogy megőrizze a habos állagot.
Lépés 8 /11
Adja hozzá a darált mogyoró, reszelt kókusz, kakaópor és hajdinaliszt keverékét, majd ismét óvatosan keverje össze.
Lépés 9 /11
Öntse a tortatésztát az olajozott serpenyőbe, és helyezze szépen el a tetején a körtéket. Szórja meg az apróra vágott csokoládéval és darált mogyoróval.
Lépés 10 /11
Helyezze a serpenyőt a sütőbe, és távolítsa el a levehető nyelét. Süsse a tortát 25 percig.
Lépés 11 /11
Sütés után ellenőrizze késsel, hogy elkészült-e. Hagyja hűlni, mielőtt felszolgálja.