Fokhagymás kenyér
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 40 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
150 g Víz
1 kan. Kristálycukor
1 tasak Szárított sütőélesztő
250 g Speciális liszt tésztákhoz
40 g Olíva olaj
5 g Finom só
1 kan. Petrezselyem
2 szegf. Fokhagyma
20 g Reszelt parmezán sajt
1 kan. Tengeri só Fleur de sel
Előkészítés
Lépés 1 /10
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /10
Egy tálban keverjük el a vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk 5 percig pihenni.
Lépés 3 /10
Tegyük a lisztet, a víz, a cukor és az élesztő keverékét, az olaj felét, a fokhagyma felét, a sót és a petrezselymet egy tálba. Dagasszuk 3 percig.
Lépés 4 /10
A tészta egy kicsit ragacsos marad. Tegyük a tésztát egy enyhén lisztezett tálba.
Lépés 5 /10
Hagyjuk a tésztát megkelni.
Lépés 6 /10
Lisztezett asztalon nyolcszor hajtogassuk össze a tésztát. Formázzunk 40 g súlyú golyókat.
Lépés 7 /10
Enyhén kenjük be az edényt olajjal, és tegyük bele a golyókat.
Lépés 8 /10
Szórjuk meg a golyókat parmezán sajttal, Fleur de Sel tengeri sóval és a fokhagyma másik felével. Kenjük meg a maradék olajjal.
Lépés 9 /10
Kenyérsütés/brióssütés.
Lépés 10 /10
Vegyük ki egy spatulával, és hagyjuk kihűlni egy rácson.