Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fokhagymás kenyér

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 55 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    35 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

8 személy

  • 32.5 cl Víz

  • 40 g Cukor

  • 5 g Száraz élesztő

  • 20 g Liszt

  • 480 g Liszt

  • 15 g

  • 1 cl Olívaolaj

  • 5 cl Olívaolaj

  • 4 szegf. Fokhagyma gerezdek

  • 5 Petrezselyem szálak

  • 4 Kakukkfű szálak

  • Só a fűszerezéshez

  • 100 g Sajt, fűszeres, lehetőleg hegyi sajt

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő
  • Tésztakampó
    Tésztakampó

Előkészítés

Lépés 1 /15

A gép táljába tegye a meleg vizet a cukorral, a száraz élesztőt és a lisztet. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 32.5cl Víz
  • 40g Cukor
  • 5g Száraz élesztő
  • 20g Liszt
  • Flex habverő

Lépés 2 /15

Ezután hagyja pihenni 15 percig.

Lépés 3 /15

A gép táljában lévő élesztős keverékhez adja hozzá a lisztet, az olívaolajat és a sót, majd nyomja le a „Start” gombot.

  • 480g Liszt
  • 15g Só
  • 1cl Olívaolaj
  • Tésztakampó

Lépés 4 /15

Helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Kézzel nyomja négyzet alakúra. Hajtsa az oldalát a közepe felé, és ismét lapítsa el.

Lépés 5 /15

Formázza a tésztát kerek cipóvá a végekkel lefelé, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire. A tészta felületét enyhén olajozza meg, és nedves ruhával takarja le.

  • 1cl Olívaolaj

Lépés 6 /15

Hagyja a tésztát 1 órán át meleg helyen kelni.

Lépés 7 /15

Melegítse elő a sütőt 240 fokra, süsse a kenyeret kb. 30 percig (ne legyen túl sötét), majd hagyja kissé kihűlni.

Lépés 8 /15

Amíg a kenyér sül, készítse el a töltelék „fűszerolajat”.

Lépés 9 /15

Először is hámozza meg és aprítsa finomra a fokhagymát, majd tegye egy kis tálba.

  • 4szegf. Fokhagyma gerezdek

Lépés 10 /15

Tépkedje le a kakukkfű- és petrezselyemleveleket, és adja a kis tálhoz a fokhagymával együtt.

  • 5 Petrezselyem szálak
  • 4 Kakukkfű szálak

Lépés 11 /15

Reszelje le a sajtot, és tegye félre.

  • 100g Sajt, fűszeres, lehetőleg hegyi sajt

Lépés 12 /15

A fokhagyma-kakukkfű-petrezselyem keverékhez adja hozzá az olívaolajat, és sózza meg.

  • 5cl Olívaolaj
  • Só a fűszerezéshez

Lépés 13 /15

A kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be majdnem az aljáig, úgy, hogy kb. 2 cm-es „kockák” keletkezzenek a felszínen.

Lépés 14 /15

Kenje meg a kenyeret a „fűszerolajos” keverékkel, különösen a mélyedésekben, és szórja meg a sajttal.

Lépés 15 /15

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig süsse, amíg a sajt megolvad.