Fokhagymás kenyér
- Teljes idő 1 óra 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
32.5 cl Víz
40 g Cukor
5 g Száraz élesztő
20 g Liszt
480 g Liszt
15 g Só
1 cl Olívaolaj
5 cl Olívaolaj
4 szegf. Fokhagyma gerezdek
5 Petrezselyem szálak
4 Kakukkfű szálak
Só a fűszerezéshez
100 g Sajt, fűszeres, lehetőleg hegyi sajt
Tartozékok
Flex habverő Tésztakampó
Előkészítés
Lépés 1 /15
A gép táljába tegye a meleg vizet a cukorral, a száraz élesztőt és a lisztet. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 2 /15
Ezután hagyja pihenni 15 percig.
Lépés 3 /15
A gép táljában lévő élesztős keverékhez adja hozzá a lisztet, az olívaolajat és a sót, majd nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 4 /15
Helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Kézzel nyomja négyzet alakúra. Hajtsa az oldalát a közepe felé, és ismét lapítsa el.
Lépés 5 /15
Formázza a tésztát kerek cipóvá a végekkel lefelé, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire. A tészta felületét enyhén olajozza meg, és nedves ruhával takarja le.
Lépés 6 /15
Hagyja a tésztát 1 órán át meleg helyen kelni.
Lépés 7 /15
Melegítse elő a sütőt 240 fokra, süsse a kenyeret kb. 30 percig (ne legyen túl sötét), majd hagyja kissé kihűlni.
Lépés 8 /15
Amíg a kenyér sül, készítse el a töltelék „fűszerolajat”.
Lépés 9 /15
Először is hámozza meg és aprítsa finomra a fokhagymát, majd tegye egy kis tálba.
Lépés 10 /15
Tépkedje le a kakukkfű- és petrezselyemleveleket, és adja a kis tálhoz a fokhagymával együtt.
Lépés 11 /15
Reszelje le a sajtot, és tegye félre.
Lépés 12 /15
A fokhagyma-kakukkfű-petrezselyem keverékhez adja hozzá az olívaolajat, és sózza meg.
Lépés 13 /15
A kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be majdnem az aljáig, úgy, hogy kb. 2 cm-es „kockák” keletkezzenek a felszínen.
Lépés 14 /15
Kenje meg a kenyeret a „fűszerolajos” keverékkel, különösen a mélyedésekben, és szórja meg a sajttal.
Lépés 15 /15
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig süsse, amíg a sajt megolvad.
