Légies japán szuflé palacsinta
- Teljes idő 24 perc
- 20 perc
Előkészítés - 4 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
5 személy
2 Tojássárgája
12 cl Tej
150 g Liszt
2 kan. Sütőpor
4 Tojásfehérje
30 g Porcukor
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy tálban keverje össze a tojássárgájákat és a tejet. Adja hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverje sima, egyenletes tésztává. Tegye félre.
Lépés 2 /8
Egy turmixgép segítségével verje fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Amikor elkezdenek habosodni, fokozatosan adja hozzá a porcukrot, hogy habcsókot kapjon.
Lépés 3 /8
Egy rugalmas spatulával óvatosan keverje a habcsókot az első tésztához, ügyelve arra, hogy a felvert tojásfehérje ne essen össze. Amikor a keveréke sima és légies lesz, a tészta elkészült.
Lépés 4 /8
Melegítse fel a többpalacsintás serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált.
Lépés 5 /8
Olajozza be a felületet konyhai papírral. Tegyen egy nagy evőkanálnyi tésztát minden mélyedésbe, majd csökkentse a hőt és süsse meg a palacsintákat.
Lépés 6 /8
Ha a serpenyő túl forró, a palacsinták túl gyorsan megbarnulnak, és a közepük nem sül át. Állítsa be a hőt a sütés során. Oldalanként 2 percet süsse.
Lépés 7 /8
Helyezze őket egy grillrácsra sütés után, és hagyja kihűlni. Folytassa a többi tésztával a sütést.
Lépés 8 /8
Fogyassza el azonnal!