Furreti puha palacsintája
- Teljes idő 1 óra 30 perc
- 30 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 40 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
A kardamomos és vaníliás palacsintákhoz:
150 g T45 liszt
0.5 kan. Kardamompor
0.25 kan. Fahéjpor
30 g Porcukor
0.5 Vaníliarúd
11 g Sütőpor
1 csip. Só
1 Egész tojás
1 Tojássárgája
1 Tojásfehérje
23 cl Író
A kakaós palacsintákhoz:
130 g T55 liszt
20 g Keserű kakaópor
30 g Porcukor
1 kan. Sütőpor
1 csip. Só
1 Tojás
1 Tojássárgája
1 Tojásfehérje
23 cl Író
Olvasztott főzőcsokoládé (opcionális)
Tartozékok
Palacsinta serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /7
A kardamomos és vaníliás palacsintákhoz: Egy keverőtálban keverje össze a lisztet, a kardamomot, a fahéjat, a cukrot, a vaníliamagokat, a sütőport és a sót. Csináljon egy mélyedést, és adja hozzá az egész tojást, a tojássárgáját és az írót. Keverje addig, amíg csomómentes tésztát nem kap.
Lépés 2 /7
Verje fel a tojásfehérjét egy másik tálban. Használjon elektromos habverőt.
Lépés 3 /7
Óvatosan forgassa bele a tojásfehérjét egy spatulával, anélkül, hogy megtörné a habot, és keverje addig, amíg légies tésztát nem kap.
Lépés 4 /7
Készítse el a kakaós palacsintatésztát ugyanolyan módon. Hagyja pihenni 20 percig.
Lépés 5 /7
Melegítse fel a palacsintasütőt közepes lángon, és várja meg, amíg a hőjelző teljesen pirosra vált, mielőtt az alapanyagokat hozzáadná.
Lépés 6 /7
Öntsön egy kis merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe egy palacsinta elkészítéséhez. Amint apró buborékok jelennek meg a felszínen, körülbelül 3–5 perc után, fordítsa meg a palacsintát egy spatulával, és süsse meg a másik oldalát (kb. 2 perc sütés). Ismételje meg a maradék tésztával. Ugyanezt tegye a kakaós palacsintatésztával is. Ha gyakorlott, egyszerre több palacsintát is süthet a serpenyőben.
Lépés 7 /7
Tálaláskor váltogassa a kardamomos és vaníliás palacsintákat a kakaós palacsintákkal, így jön majd létre a Furret-farok mintázatot. Díszítse olvasztott csokoládéval. Ha szeretné, szemeket, arc- és szájformákat is készíthet a legfelső palacsintára.