Könnyen sült baklava
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (19)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Sötét szürke Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben EY501815 Fekete Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
25 cl Víz
200 g Cukor
1 rúd. Fahéj
1 kan. Citromlé
0.5 tas. Filo tésztalap
70 g Vaj
3 kan. Napraforgóolaj
150 g Pisztácia
Előkészítés
Lépés 1 /6
A szirup elkészítéséhez egy lábasban keverjük össze a vizet, a cukrot és a fahéjrudat. Forraljuk fel, és főzzük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjunk hozzá 2-3 csepp citromlevet, hogy megakadályozzuk a kristályosodást. Hagyjuk kihűlni.
Lépés 2 /6
Olvasszuk fel a vajat a mikrohullámú sütőben, és tegyük félre.
Lépés 3 /6
A tésztalapokat egy munkafelületre tekerjük ki, és tekerjük egy tömb alakúra. Ezután vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
Lépés 4 /6
A tányért enyhén megolajozzuk, és elrendezzük rajta a baklava szeleteket. Keverjük össze az olvasztott vajat a napraforgóolajjal, ha szükséges, szedjük le a vaj habját. Öntsük ezt a keveréket a baklava szeletekre. Kezdjük el a sütést.
Lépés 5 /6
Ha megsült, és a baklavák aranyszínűek és ropogósak, óvatosan meglocsoljuk őket a kihűlt sziruppal.
Lépés 6 /6
Szórjuk meg a darált pisztáciával, és díszítsük minden szeletet egy kanál sűrű krémmel.