Sötőtök krémleves kurkumával
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 db Hokkaido tök
1 db Hagyma
1 kanálnyi Friss gyömbér
1 kanál Kurkuma
200 ml Kókusztej
0.5 l Húsleves alaplé
1 kanál Nádcukor
Só
Bors
Növényi olaj
0.5 db Lime
Koriander és tökmag
Előkészítés
Lépés 1 /5
Távolítsuk el a tök magjait és héját, majd vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és egy kis darab gyömbért pedig vágjunk finomra.
Lépés 2 /5
Melegítsük fel az olajat egy lábasban, pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a gyömbért és a tököt, majd szórjuk meg egy evőkanál cukorral. Ezután hagyjuk karamellizálódni.
Lépés 3 /5
Keverjünk hozzá egy evőkanál kurkumát, sót és borsot. Öntsük hozzá a húsleves alaplevet úgy, hogy a tököt ellepje, és főzzük puhára. Ha szükséges, adjunk hozzá még alaplevet.
Lépés 4 /5
Turmixoljuk le a levest egy robotgépben kókusztejjel, amíg sima állagú nem lesz, majd locsoljuk meg egy lime levével.
Lépés 5 /5
Ezután ízesítsük, keverjük össze és tálaljuk korianderrel és pirított tökmaggal.
