Húsvéti nyuszis levesestál
- Teljes idő 35 perc
- 5 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
400 g Karfiol
1 Sárgarépa (kb. 100 g)
500 ml Víz vagy alaplé
1 kan. Kurkuma
Só
2 Kis kerek kenyér
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja a karfiolt kisebb rózsákra. Hámozza meg, és vágja a sárgarépát nagyobb kockákra.
Lépés 2 /5
Tegye a zöldségeket, az alaplevet vagy vizet, a kurkumát és a sót a mixer táljába. Zárja le a tetőt, és állítsa be a programot SIMA LEVES funkcióra, 30 percre.
Lépés 3 /5
Tálalja kis kerek kenyérben.
Lépés 4 /5
A tálaláshoz vágjon le a kenyérből 1/3-ot sapkaként. A sapkát vágja le a felére, hogy megmaradjon a tökéletes kerek alakja. Vágjon ki 2 fület a maradék tésztából, és helyezze a sapkára. Használjon egy karfiolrózsát orrként és sárgarépa-karikákat szemként.
Lépés 5 /5
Kaparja ki a kenyér belsejét, öntse bele a levest, és helyezze a nyuszis sapkát a kenyér szélére.
