Holland palacsinta eperrel és citrommal
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
60 g Vaj
6 Tojás
160 ml Tej
1 kan. Cukor
80 g Liszt
1 Bio citrom
1 csip. Só
1 kan. Porcukor
125 g Eper
70 g Skyr joghurt
3 kan. Juharszirup
Tartozékok
Nyeles lábas Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /5
Olvassza meg a vajat egy kis lábasban, amíg megbarnul, majd hagyja hűlni. Tegyen félre 2 evőkanálnyit az edényhez.
Lépés 2 /5
Helyezze az edényt fedő nélkül a sütőbe, és melegítse elő a sütőt 230°C-ra 10 percre.
Lépés 3 /5
Tegye a barnított vajat, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a lisztet, fél citrom héját és egy csipet sót a turmixgépbe. Keverje simára a tésztát.
Lépés 4 /5
Öntse a maradék barnított vajat az edénybe, gyorsan kenje szét az edény belsejében egy ecsettel, ügyelve arra, hogy ne égesse meg magát. Öntse a tésztát az edénybe, és süsse fedő nélkül a sütő alsó részében körülbelül 20 percig. A palacsinta megemelkedik és aranybarnára sül. Az elkészítési időt a saját sütője szerint állíthatja be. Ne nyissa ki a sütőajtót sütés közben, ha azt szeretné, hogy megtartsa az alakját.
Lépés 5 /5
Amint elkészült, a palacsinta kissé összeesik. Szórja meg porcukorral, díszítse az előzőleg megmosott, félbevágott vagy negyedelt és a száruktól megszabadított eperszemekkel, a skyrral és a juharsziruppal. Díszítse a maradék citromhéjjal, és azonnal tálalja az edényből.