Karamellizált almás holland palacsinta
- Teljes idő 57 perc
- 15 perc
Előkészítés - 42 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
Az almákhoz:
2 kan. Mazsola
1 kan. Rum
450 g Aranyalma (kb. 4 alma)
1 kan. Nádcukor
1 kan. Őrölt fahéj
A palacsintához:
3 Tojás
140 g Félbarna liszt
40 g Nádcukor
1 csip. Só
16 cl Mandulatej
0.5 kan. Vaníliapor
1 kan. Porcukor
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /11
Győződjön meg arról, hogy eltávolította az Ingenio nyelét, amikor tálcán és/vagy sütőben főz.
Lépés 2 /11
Egy tálban keverje össze a mazsolát és a rumot. Hagyja állni, amíg az almák karamellizálódnak.
Lépés 3 /11
Mossa meg az almákat, majd hámozza meg és vágja őket 0,5 cm vastag szeletekre.
Lépés 4 /11
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen egységes pirossá válik, mielőtt hozzáadja az összetevőket. Pirítsa meg az almákat, majd adja hozzá a nádcukrot. Közepes lángon, rendszeresen kevergetve karamellizálja az almákat, amíg megpuhulnak. Kb. 15 percig főzze.
Lépés 5 /11
Melegítse elő a sütőt 210 °C-ra.
Lépés 6 /11
A főzés végén adja hozzá az almákhoz a marinált mazsolát és a fahéjat, majd keverje össze, és tegye félre.
Lépés 7 /11
Helyezze a serpenyőt az előmelegített sütőbe 15 percre, és távolítsa el az Ingenio nyelét.
Lépés 8 /11
Egy tálban keverje simára a tojásokat, a lisztet, a nádcukrot, egy csipet sót, a mandulatejet és a vaníliaport.
Lépés 9 /11
Óvatosan vegye ki a serpenyőt a sütőből, gyorsan helyezze bele a karamellizált almákat, majd öntse rá a tésztát.
Lépés 10 /11
Helyezze vissza a sütőbe kb. 12 percre, és figyelje az időt, mivel a sütési idő sütőtől függően változhat. A palacsinta szélei fel kell, hogy emelkedjenek.
Lépés 11 /11
Vegye ki a sütőből, és szórja meg porcukorral. Melegen tálalja. Juharsziruppal is fogyasztható.