Ropogós sonkás-sajtos puffancs
- Teljes idő 32 perc
- 10 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (12)
EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben EY801D15 Fekete/Rozsdamentes Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
2 Leveles tészta (zsemle)
300 g Besamelmártás
12 szelet Ementáli sajt
4 szelet Fehér sonka
1 Tojás (a tojásos mártáshoz)
Előkészítés
Lépés 1 /10
Tekerjük ki a leveles tésztát, és vágjuk le a lekerekített oldalát, hogy négyzet alakú legyen.
Lépés 2 /10
A tészta felére kenjük rá a besamel mártás felét.
Lépés 3 /10
A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a besamelre: 2 szelet ementáli sajt, 1 szelet sonka, 2 szelet ementáli, 1 szelet sonka és végül az utolsó 2 szelet ementáli.
Lépés 4 /10
Fejezzük be a rétegezést a maradék besamel mártással.
Lépés 5 /10
A tészta széleit kenjük meg tojással (tojás és tej/víz keverékével), majd hajtsuk össze a tésztát, hogy lezárjuk a puffancsot.
Lépés 6 /10
Jól zárjuk le, majd vágjuk le a felesleges tésztát és sütőpapírt.
Lépés 7 /10
Kenjük meg tojással és tejjel vagy vízzel, majd egy késsel gyűrjük fel a tésztát, hogy így díszítsük ki.
Lépés 8 /10
Tegyük be a puffancsokat a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 9 /10
Fordítsuk meg a zacskót, és távolítsuk el a sütőpapírt. Indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 10 /10
A puffancsok azonnal fogyaszthatók.



