Citrusos és fűszeres articsóka
- Teljes idő 53 perc
- 20 perc
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
2 levél Articsóka
0.5 kan. Olívaolaj
25 g Zsemlemorzsa
10 g Reszelt parmezán
1 Fokhagyma
0.5 citromhéj Citrom
1 kan. Apróra vágott friss petrezselyem
Só, bors
Tartozékok
Gőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /8
Aprítsa fel a petrezselymet.
Lépés 2 /8
Távolítsa el a szárat, a szívet és a külső leveleket, majd helyezze a maradék articsókát a kosárba.
Lépés 3 /8
Öntsön 250 ml vizet a tálba. Tegye a kosarat a helyére.
Lépés 4 /8
Főzze erős gőzön.
Lépés 5 /8
Vegye ki a gőzkosarat. Mossa el, és szárítsa meg a tálat.
Lépés 6 /8
Szórja a zsemlemorzsát a articsókákra, és tálalja citromszeletekkel.
Lépés 7 /8
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 8 /8
Egy keverőtálban óvatosan keverje össze a tejet, tejszínt és a indító kultúrákat.