Churros chorizóval és parmezánnal
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
420 g krumpli
100 g chorizo
8 db paradicsom
4 g só
4 g bors
10 g Provence-i fűszer
80 g Parmezán
100 g liszt
4 g só
4 g bors
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /11
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Lépés 2 /11
Főzze a krumplit 30 percig sós vízben. Hámozza meg őket.
Lépés 3 /11
Helyezze a gépre az éles pengéjű húsdarálót. Törje össze a meleg, felszeletelt krumplit. Nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 4 /11
Hagyja a krumplit kihűlni.
Lépés 5 /11
Hámozza meg a chorizót, és darabolja fel. Tegye be az éles pengéjű húsdarálóba. Nyomja meg a „Start” gombot. Tegye félre.
Lépés 6 /11
Helyezze fel a couliskinyerőt a gépre, majd tegye bele a felaprított paradicsomot.
Lépés 7 /11
Öntse a paradicsompasztát a serpenyőbe. Fűszerezze, és adjuk hozzá a Provence-i fűszereket. Hagyjuk a szószt alacsony lángon 10 percig főni.
Lépés 8 /11
Tegye a géphez kapcsolt keverőtálba a paradicsomot, a chorizót, a parmezánt, a lisztet, a sót és a borsot. Nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 9 /11
A süteményfúvókával készítse el a churrost úgy, hogy a csillag alakú kivezető nyílást helyezi fel a végére. Ügyeljen arra, hogy ne tegyen túl sok tésztát az adagolócsőbe, mert eltömíti. Nyomja meg erősen a dugattyút.
Lépés 10 /11
A folyamat közben igazítsa el a churrost egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süsse 25 percig.
Lépés 11 /11
Tálalja salátával és paradicsompasztával.
