Csirkés rizs olajbogyóval
- Teljes idő 37 perc
- 10 perc
Előkészítés - 27 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 kocka Tyúkhúsleves-kocka
50 cl Víz
1 Vöröshagyma
2 Fokhagyma
1 Piros paprika
300 g Csirkemell
250 g Basmati rizs
1 kan. Fűszerpaprika
400 g Darabolt paradicsom
85 g Zöld olajbogyó
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /6
Melegítsen fel a vizet egy lábasban a tyúkhúsleves-kockával. Tegye félre.
Lépés 2 /6
Hámozza meg és aprítsa fel a vöröshagymát. Hámozza meg, majd zúzza össze a fokhagymát. Távolítsa el a piros paprika magját, és vágja apró kockákra. A csirkemellet vágja csíkokra.
Lépés 3 /6
Egy lábasban közepes lángon pirítsa meg a csirkét egy kevés olajon 3 percig. Időnként keverje meg.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Főzze további 3 percig. Keverje meg újra.
Lépés 5 /6
Adja hozzá a rizst és a fűszerpaprikát. Főzze további 4 percig. Öntse bele a forró alaplevet, és adja hozzá a paprikát. Jól keverje össze, fedje le, és főzze 5 percig.
Lépés 6 /6
Adja hozzá a darabolt paradicsomot és az olajbogyót. Fedje le, és főzze 15-20 percig, amíg a rizs puha nem lesz, és a lábasban nem marad folyadék.