Zöldséges, Gruyère sajtos flan
- Teljes idő 26 perc
- 15 perc
Előkészítés - 11 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
150 g Fejtett borsó (friss vagy fagyasztott)
450 g Répa, kockázva
120 ml Víz
60 g Kukoricaliszt
3 Tojás
150 ml Sovány főzőtejszín
250 g Választott zöldségpüré (kész vagy házi)
15 g Vaj
45 g Reszelt Gruyère (vagy ementáli vagy Comté)
6 Porcelán szufléforma
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Kockázza fel a répát.
Lépés 3 /7
Verje fel a tojást a kukoricaliszttel. Adja hozzá a tejszínt, a zöldségpürét, sajtot és a sót. Tegye a vajat az edénybe.
Lépés 4 /7
Olvassza fel a vajat. Adja hozzá a vizet és a zöldségeket. Főzze, amíg a víz elpárolog, és pirulni kezd. Adja az előzőleg elkészített keverékhez.
Lépés 5 /7
Ossza szét a keveréket a szufléformákban. Fóliázza le. Tegyen egy sütőpapír karikát, 20 ml vizet, majd a formákat az edénybe.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 11 perc
Lépés 7 /7
Tálalás előtt hagyja kicsit hűlni.