Zöldséges szamósza
- Teljes idő 1 óra 5 perc
- 20 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
500 g Karfiol
300 g Fagyasztott borsó
200 g Feta
2 kan. Currypor
Só, bors
12 levél Brik tészta
2 Tojássárgája
2 kan. Olívaolaj
Tartozékok
Lecsöpögtető tálca Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /4
A karfiolt vágja közepes méretűre és öblítse le. Tegye a borsót és a karfiolvirágot a készülék táljába. Indítsa el a megadott üzemmódot a megadott időre.
Lépés 2 /4
Vegye ki a főtt zöldségeket, és tegye egy nagy tálba. Adja hozzá a morzsolt fetát, a curryport, egy csipet sót és borsot. Villával pépesítse durva keverékké.
Lépés 3 /4
Vágja a brik tésztalapokat két egyenlő részre. Hajtsa őket félbe úgy, hogy a jobb szélén a lekerekített részt a közepére hajtja. Tegyen egy evőkanálnyi tölteléket a tésztacsík vége felé, majd hajtsa össze, hogy háromszöget alkosson. Folytassa a hajtogatást, hogy a háromszögbe zárja az összes tölteléket, majd a felesleges tésztát kenje meg egy kis tojássárgájával, és ragassza rá a szamószára.
Lépés 4 /4
Ismételje ezt addig, amíg az összes tölteléket el nem használta. Helyezze a grilltálat a tálba, majd tegye a szamószák felét a készülék táljába, és kenje meg olajjal. Ha van Easy Fry Oven&Grill 9in1 sütője, helyezze a szamószákat a sütőkosárba. Helyezze a kosarat a középső szintre, a csepegtetőedényt pedig az aljára. Csukja be az ajtót. Digitális változat: Állítsa be a megadott programot és időt, és a sütés felénél fordítsa meg a szamószákat. Ezután ismételje meg a második adaggal. 2 az 1-ben mechanikus változat: Állítsa az AIR FRY-t 170°C-ra 15 percre, a sütés felénél megfordítva. Ezután ismételje meg a második adaggal.