Vízispenót tempura fűszeres sertéshús mártással
- Teljes idő 59 perc
- 30 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
2 személy
5 Vízispenót
2 Mogyoróhagyma
1 szegf. Fokhagyma
4 kan. Olaj
50 g Darált sertéshús
5 cl Zöldségalaplé
1 kan. Vörös chilipaszta
1 kan. Apróra vágott mogyoró
1 kan. Halszósz
1 kan. Pálmacukor
0.5 Lime
150 g Sütemény liszt
19 cl Hideg víz
1 kan. Só
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /8
Mossa meg a vízispenótot, és válassza le a leveleket a szárról. Vágja félbe a szárakat. Csöpögtesse le, és tegye félre a hűtőszekrénybe. A mogyoróhagymát hámozza meg, és vágja nagy szeletekre. Hámozza meg és vágja finomra vágja a fokhagymagerezdeket. Tegye félre.
Lépés 2 /8
Tegye a forró serpenyőbe az olaj felét, és gyorsan pirítsa meg a darált sertéshúst. Adja hozzá a zöldségalaplevet, és forralja fel. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
Lépés 3 /8
Amikor a hús kihűl, adja hozzá a chilipasztát, az apróra vágott földimogyorót, a halszószt, a pálmacukrot, a lime héját és levét, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Keverje össze egy spatulával, és hűtse le a hűtőszekrényben.
Lépés 4 /8
Készítse el a tempura tésztáját. Tegye a lisztet egy nagy tálba, majd adja hozzá a hideg vizet. Keverje sima tésztává. Adja hozzá sót, az olajat és keverje alaposan össze. Tegye félre.
Lépés 5 /8
Mártsa a vízispenót leveleket a tésztába.
Lépés 6 /8
Helyezze a vízi spenót tempurát az Easy Fryban a már előkészített alapra. Indítsa el az AIR FRY programot 200°C-on 7 percig. Ha szükséges, süsse tovább még néhány percig.
Lépés 7 /8
Miután megsült az adag, ismételje meg a folyamatot, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
Lépés 8 /8
Tegye egy tányérra, és tálalja a fűszeres mártással. Jó étvágyat!