Tonkatsu (japán rántott sertéshús)
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Sertésszelet vagy bélszín steak
Só és bors
2 kan. Olaj
60 g Liszt
2 Tojás
100 g Panko zsemlemorzsa
Növényi olaj
40 g Almaszósz
40 g Worcestershire szósz
2 kan. Mirin
40 g Ketchup
40 g Folyékony méz
1 kan. Szójaszósz
0.5 kan. Gyömbér
1 Fokhagyma
1 kan. Rizsecet
Előkészítés
Lépés 1 /6
Fűszerezze be a sertésszeleteket vagy a bélszínszeleteket sóval és borssal. A hús mindkét oldalát enyhén kenje meg az olajjal, majd vonja be liszttel. Mártsa a sertéshúst a felvert tojásba, majd a panko morzsába, és enyhén nyomkodja meg. Tegye félre.
Lépés 2 /6
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
Lépés 3 /6
Közepes lángon melegítse fel a serpenyőt egy kevés növényi olajjal. Várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt beleteszi a hozzávalókat. Tegye a panírozott bordákat a serpenyőbe, és mindkét oldalukon pirítsa kb. 5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Lépés 4 /6
Tegye a sütőbe, és vegye le a levehető Ingenio fogantyút. Hagyja sülni 15 percen át.
Lépés 5 /6
Közben készítse el a szószt úgy, hogy egy kis tálban összekeveri az almaszószt, a Worcestershire-szószt, a mirint, a ketchupot, a mézet, az édes szójaszószt, a gyömbérport, a darált fokhagymát és a rizsecetet. Turmixoljon mindent botmixerrel 30 másodpercig, amíg a szósz sima nem lesz.
Lépés 6 /6
Tálalja a rántott sertésszeleteket a tonkatsu mártással.
