Tiramisu
- Teljes idő 4 óra 40 perc
- 1 óra
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 3 óra 30 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
8 személy
250 g Főzőtejszín
3 Tojások
250 g Porcukor
250 Liszt
1 Sütőpor
1 csip. Só
750 g Mascarpone
250 g Főzőtejszín
115 g Porcukor
9 cl Kihűlt, erős kávé
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
A tésztához: verje fel a tejszínt kemény habbá, majd tegye félre a hűtőbe. Ezután verje fel a tojást a cukorral 5 percig. A keveréknek a duplájára kell nőnie és fehérré kell változnia. Lassítsa le a keverés ütemét és öntse hozzá az átszitált lisztet az élesztővel és a sóval együtt. Addig keverje a mixerrel, amíg a keverék homogénné nem válik. Finoman keverje át a habtejszínt egy spatulával.
Lépés 2 /6
Bélelje ki sütőpapírral a tepsitartozék alját, egy kicsit lógjon túl a tepsi szélén, és öntse bele a tészta felét. Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig.
Lépés 3 /6
Óvatosan vegye ki a süteményt a tepsitartozékból a sütőpapír segítségével. Bélelje ki újra sütőpapírral a tepsitartozékot, öntse bele a maradék tésztát, csukja le a grillt és süsse további 5 percig. Fordítsa ki mindkét süteményt egy rácsra, vegye le róluk a sütőpapírt és hagyja őket teljesen kihűlni. Vágja le a sütemények szélét és vágja mind a kettőt félbe, hogy így 4 ugyanolyan nagyságú négyszöget kapjon.
Lépés 4 /6
Verje fel a mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral 2 percen keresztül, hogy könnyű, de szilárd habot kapjon.
Lépés 5 /6
Tegyen egy tésztalapot egy tányérra. Öntse rá a kávé harmadát, majd kenje rá a mascarponekrémet 1 cm-es vastagságban. Tegyen rá egy második réteg tésztalapot, öntse le kávéval, kenje be krémmel, és így tovább, amíg el nem fogynak a tésztalapok. Vékony rétegben kenje be a krémmel az utolsó tésztalap tetejét és a sütemény oldalát, majd tegye be a hűtőbe 30 percre hűlni.
Lépés 6 /6
Ezután kenje rá a maradék krémet, simítsa el az oldalakon, és ha szükséges, habnyomóval díszítse a tetejét. Tegye vissza a hűtőbe és hagyja pihenni legalább 3 órán keresztül, mielőtt tálalná.