Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept a következő szerint

Tiramisu cake

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 4 óra 40 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    10 perc
  • Hűtés
    3 óra 30 perc

Összetevők

8 személy

  • 250 g Főzőtejszín

  • 3 Tojások

  • 250 g Porcukor

  • 250 Liszt

  • 1 Sütőpor

  • 1 csip.

  • 750 g Mascarpone

  • 250 g Főzőtejszín

  • 115 g Porcukor

  • 9 cl Kihűlt, erős kávé

Tartozékok

  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL
  • Sütőlemez
    Sütőlemez

Előkészítés

Lépés 1 /6

A tésztához: verje fel a tejszínt kemény habbá, majd tegye félre a hűtőbe. Ezután verje fel a tojást a cukorral 5 percig. A keveréknek a duplájára kell nőnie és fehérré kell változnia. Lassítsa le a keverés ütemét és öntse hozzá az átszitált lisztet az élesztővel és a sóval együtt. Addig keverje a mixerrel, amíg a keverék homogénné nem válik. Finoman keverje át a habtejszínt egy spatulával.

  • 250g Főzőtejszín
  • 3 Tojások
  • 250g Porcukor
  • 250 Liszt
  • 1 Sütőpor
  • 1csip. Só

Lépés 2 /6

Bélelje ki sütőpapírral a tepsitartozék alját, egy kicsit lógjon túl a tepsi szélén, és öntse bele a tészta felét. Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig.

  • Sütőlemez XL

Lépés 3 /6

Óvatosan vegye ki a süteményt a tepsitartozékból a sütőpapír segítségével. Bélelje ki újra sütőpapírral a tepsitartozékot, öntse bele a maradék tésztát, csukja le a grillt és süsse további 5 percig. Fordítsa ki mindkét süteményt egy rácsra, vegye le róluk a sütőpapírt és hagyja őket teljesen kihűlni. Vágja le a sütemények szélét és vágja mind a kettőt félbe, hogy így 4 ugyanolyan nagyságú négyszöget kapjon.

  • Sütőlemez XL

Lépés 4 /6

Verje fel a mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral 2 percen keresztül, hogy könnyű, de szilárd habot kapjon.

  • 750g Mascarpone
  • 250g Főzőtejszín
  • 115g Porcukor

Lépés 5 /6

Tegyen egy tésztalapot egy tányérra. Öntse rá a kávé harmadát, majd kenje rá a mascarponekrémet 1 cm-es vastagságban. Tegyen rá egy második réteg tésztalapot, öntse le kávéval, kenje be krémmel, és így tovább, amíg el nem fogynak a tésztalapok. Vékony rétegben kenje be a krémmel az utolsó tésztalap tetejét és a sütemény oldalát, majd tegye be a hűtőbe 30 percre hűlni.

  • 9cl Kihűlt, erős kávé

Lépés 6 /6

Ezután kenje rá a maradék krémet, simítsa el az oldalakon, és ha szükséges, habnyomóval díszítse a tetejét. Tegye vissza a hűtőbe és hagyja pihenni legalább 3 órán keresztül, mielőtt tálalná.